Sari direct la conținut

Peste 270 de palestinieni au fost uciși în atacurile israeliene asupra taberei Nuseirat, când israelienii susțin că au eliberat patru ostatici – Ministerul Sănătății din Gaza

HotNews.ro
Urmarile atacului israelian de pe 8 iunie in al-Nuseirat , Foto: ashraf amra / AFP / Profimedia
Urmarile atacului israelian de pe 8 iunie in al-Nuseirat , Foto: ashraf amra / AFP / Profimedia

Cel puțin 274 de palestinieni au fost uciși și alți 698 au fost răniți de atacurile israeliene de sâmbătă asupra taberei de refugiați al-Nuseirat și din zonele din apropiere din centrul Gazei, a spus Ministerul Sănătății din Gaza, relatează Reuters.

Amintim că sâmbătă Armata israeliană (IDF) a anunțat că patru ostatici israelieni au fost salvaţi în viaţă de trupele israeliene din captivitatea grupării islamiste Hamas, într-o operaţiune desfăşurată în centrul Fâşiei Gaza.

În timpul operaţiunii, în zonă au avut loc lovituri aeriene intense împotriva unor adăposturi Hamas şi în sprijinul trupelor terestre.

Imagini pe reţelele sociale, pe care Reuters precizează că nu le-a putut verifica imediat, arătau cadavre cu măruntaiele scoase zăcând pe străzi pline de sânge.

Sâmbătă seara brigăzile armate al-Qassam ale Hamas au declarat că unii ostatici au fost uciși în operațiunea Israelului de eliberare a ostaticilor din tabăra de refugiați al-Nuseira.

Israelul, „prin comiterea de masacre oribile, a reușit să-și elibereze unii ostatici, totuși i-a ucis pe alții în timpul operațiunii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii al-Qassam, Abu Ubaida, într-o declarație pe canalul său de Telegram.

Potrivit Ministerului citat , ofensiva militară israeliană din Fâția Gaza a ucis cel puțin 37.084 de palestinieni și a rănit 84.494 de pe 7 octombrie, când a izbucnit războiul după un atac Hamas.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro