Sari direct la conținut

Ping pong cu autorizația de funcționare a Institutului Marius Nasta: spitalul spune că nu a primit-o, DSP susține că a fost emisă acum o săptămână

HotNews.ro
Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Foto: AGERPRES
Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Foto: AGERPRES

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta a rămas de 3 luni fără autorizație sanitară de funcționare, cu toate că managerul Beatrice Mahler spune că a depus la timp toate documentele în vederea emiterii acesteia. Autorizația nu a ajuns la spital, iar echipa Institutului Marius Nasta nu a fost anunțată de DSP că ea ar fi fost emisă, spune managerul Beatrice Mahler, într-un dialog cu HotNews.

De cealaltă parte, Direcția de Sănătate Publică București susține, într-un răspuns pentru Digi 24, că autorizația ar fi fost emisă în urmă cu o săptămână, pe data de 15 octombrie. Directorul DSP București, Cristina Pelin, nu a putut fi contactată de HotNews pentru a explica motivele pentru care autorizația despre care spune că a fost emisă în urmă cu o săptămână nu a ajuns încă la spital.

„Ei de regulă ne sună, atunci când emit autorizația, să venim după ea. Trimitem un șofer de la spital la DSP să o ridice. De data aceasta nu ne-a anunțat nimeni nici să venim după autorizație, nici că ne-a fost trimisă prin poștă sau altfel. Noi aveam tot interesul să mergem să o luăm, dacă eram anunțați”, declară managerul Beatrice Maher pentru HotNews.

Managerul spitalului mai spune că „o autorizație care nu are număr de intrare, număr de înregistrare în instituția căreia îi este adresată nu este oficială, e ca și cum nu există”.

Fără autorizație, Casa de Asigurări de Sănătate poate sista finanțarea spitalului

În lipsa autorizației sanitare de funcționare emise de DSP, Casa de Asigurări de Sănătate poate opri finanțarea spitalului, caz în care activitatea celui mai mare spital de boli pulmonare din țară ar fi sistată.

Institutul „Marius Nasta” din București aşteaptă răspunsul din partea Direcţiei de Sănătate Publică pentru două solicitări: una depusă în luna iulie pentru pentru autorizaţia sanitară de funcţionare și una din luna mai, pentru un bloc operator proaspăt renovat.

Beatrice Mahler spune că, după o solicitare făcută la Avocatul Poporului pentru a media situaţia, instituţia a dat în judecată Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti pentru obţinerea răspunsurilor la cele două solicitări.

Marius Nasta este spitalul unde ajung cele mai grave cazuri de boli pulmonare din toată țara, precum tuberculoză, cancer pulmonar, pneumonie sau fibroză chistică.

INTERVIURILE HotNews.ro