Sari direct la conținut

Institutul „Marius Nasta” a rămas fără autorizaţie sanitară de funcționare de aproape trei luni

HotNews.ro
Institutul Marius Nasta, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Institutul Marius Nasta, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Institutul Marius Nasta din București – locul unde ajung cele mai grave cazuri de boli pulmonare din toată țara, precum tuberculoză, cancer pulmonar, pneumonii sau fibroză chistică, a rămas fără autorizație sanitară de funcționare din luna iulie, relatează Digi24 și România Actualități.

Institutul „Marius Nasta” din capitală aşteaptă răspunsul din partea Direcţiei de Sănătate Publică pentru două solicitări: una făcută în luna mai pentru un bloc operator şi cea de-a doua pentru autorizaţia sanitară de funcţionare, din luna iulie, a explicat managerul Institutului, Beatrice Mahler, potrivit România Actualități.

„Spitalul nu are autorizație sanitară de funcționare valabilă la acest moment. Ea a expirat și nu este realizată, deși am depus toate documentele necesare în vederea realizării, inclusiv cerere de asistență cu două luni jumate înainte de momentul în care a expirat”, a declarat managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, potrivit Digi24.

Beatrice Mahler a mai adăugat că, după o solicitare făcută Avocatului Poporului pentru a media situaţia creată, instituţia a dat în judecată Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti pentru obţinerea răspunsurilor pentru cele două solicitări. 

Cum o autorizație de la DSP nu are nici restul spitalului, Casa de Sănătate poate opri oricând finanțarea, iar activitatea să fie sistată, notează Digi24.

DSP a spus pentru Digi24 că a fost semnată autorizația pentru o parte a spitalului, nu și pentru sălile de operație și saloanele ATI renovate, însă managerul Institutului Marius Nasta spune că nu a primit documentul.

INTERVIURILE HotNews.ro