Sari direct la conținut

​Ploi torențiale în 13 județe și caniculă sudul și estul țării. Avertizarea meteorologilor pentru următoarele zile – HARTĂ

HotNews.ro
Canicula, Foto: Shutterstock
Canicula, Foto: Shutterstock

Luni, de la ora 12 intră în vigoare un cod galben de ploi torențiale care vizează 13 județe. De marți, va fi caniculă în regiunile sudice și estice, avertizează ANM.

De luni de la ora 12 până la ora 21, în Carpații Orientali și de Curbură, în sudul Moldovei, nordul Munteniei și în Dobrogea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Meteorologii anunță că începând de marți, 4 iulie, până miercuri, 6 iulie, vremea va fi caniculară iar disconfort termic va fi ridicat în sudul și estul României.

În intervalul menționat disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități.

Va fi caniculă, marți (4 iulie) pe arii restrânse în Lunca Dunării și în Bărăgan, iar miercuri și joi (5 și 6 iulie) în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade.

În sudul și estul Munteniei și în vestul Dobrogei, pe arii restrânse se va atinge pragul critic al disconfortului termic și în după-amiaza zilei de luni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro