Sari direct la conținut

Ploile se extind în toată țara. Nouă alertă de vreme rea, emisă de meteorologi. HARTĂ

HotNews.ro
Avertizare de ploi și furtună în București, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Avertizare de ploi și furtună în București, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Meteorologii prognozează ploi însemnate cantitativ în majoritatea zonelor ţării, până joi, iar pentru unele zone a fost emis un cod galben.

Conform ANM, până joi, 12 septembrie, ora 10.00, temporar va ploua în toată ţara.

Vor fi mai ales averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi local de 20…30 l/mp şi izolat de peste 40…50 l/mp.

Marți, 10 septembrie, între orele 10 și 21, este valabil un cod galben în mai mult zone, potrivit hărții publicate de ANM. În intervalul menționat, în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nord-vestul Olteniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse însemnate cantitativ. Mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

De marți seara, de la ora 21, până miercuri, 11 septembrie, ora 15, va fi în vigoare un cod galben de ploi însemnate în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu averse torențiale, local însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

INTERVIURILE HotNews.ro