Sari direct la conținut

„Poate e un număr cu noroc”. Viktor Orban, ironic, vorbind despre al 20-lea premier al României de când este el prim-ministru

HotNews.ro
Marcel Ciolacu la întâlnirea cu Viktor Orban, Foto: Guvernul Romaniei
Marcel Ciolacu la întâlnirea cu Viktor Orban, Foto: Guvernul Romaniei

În discursul său de aproximativ o oră de la Școala de Vară a maghiarilor de la Băile Tușnad, premierul Ungariei, Viktor Orban, a spus că România are un nou prim-ministru, Marcel Ciolacu, al 20-lea de când el este prim-ministru. „Poate e un număr cu noroc”, a spus ironic Orban.

El a făcut aceste declarații după ce a spus că Ministerul Afacerilor Externe de la București i-a trimis un material în care i-a stabilit despre ce poate să vorbească şi despre ce nu poate, la școala de vară, context în care el a atras atenţia că Ungaria va prelua preşedinţia Consiliului UE şi „un obiectiv principal” va fi sprijinirea României pentru aderarea la spaţiul Schengen.

„Poate e un număr cu noroc”

  • „Mai avem o altă recomandare către fraţii noştri români. Vă rog frumos să luaţi în considerare următorul lucru: ambiţia cea mai mare, obiectivul cel mai mare al României este sprijinit cu tot sufletul de Ungaria şi anume aderarea la spaţiul Schengen.
  • Şi vă atragem atenţia că de la 1 iulie 2024 în Uniunea Europeană Ungaria va prelua preşedinţia şi un obiectiv principal al Ungariei va fi sprijinirea României în acest demers de aderare la spaţiul Schengen.
  • Până atunci, putem să spunem următorul lucru: România are un nou prim ministru. Îi urăm mult succes, e foarte bine, Dumnezeu să-l binecuvânteze.
  • De când eu sunt premier al Ungariei este al 20-lea coleg omolog de-al meu, deci poate e un număr cu noroc”, a spus Viktor Orban, sâmbătă, la Tușnad, potrivit traducerii oficiale, scrie Agerpres.

„Începutul unei frumoase prietenii”

Miercuri, înainte de a merge la Băile Tușnad, unde are loc Universitatea de Vară „Tusvanyos”, premierul Ungariei, Viktor Orban, a fost la București, unde s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu, la un prânz privat. „Acesta este începutul unei frumoase prietenii”, a scris Viktor Orban pe Facebook, postând o fotografie cu Ciolacu.

La întâlnirea au mai participat Kelemen Hunor, președintele UDMR, fost vicepremier, și Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, a declarat Havasi pentru Transtelex.

„Miercuri m-am întâlnit la București cu prim-miniștrii Marcel Ciolacu și Viktor Orbán. În cadrul unei întâlniri informale, am discutat despre relațiile bilaterale, proiecte comune, investiții și despre aderarea României la spațiul Schengen. Viktor Orbán a venit în București la invitația premierului Marcel Ciolacu”, a scris Kelemen pe Facebook.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro