Polițiști de la Direcția de Operațiuni Speciale Brasov, suspectați că divulgau informații din dosare DNA și de la alte parchete – surse / Fostul șef al direcției, judecat tot pentru divulgare de informații din anchete
- Redactia Hotnews
Procurorii DNA fac miercuri percheziții într-un dosar în care sunt vizați mai mulți polițiști de la Direcția de Operațiuni Speciale Brașov, suspectați că divulgau informații din dosare ale DNA și ale altor parchete, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.
DNA a anunțat printr-un comunicat de presă că procurorii de la Serviciul Teritorial fac cercetări într-o cauză penală pentru infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, compromiterea intereselor justiției, favorizarea făptuitorului și infracțiuni de fals, comise în cursul anilor 2020 și 2022.
Miercuri, în acest dosar au loc percheziții domiciliare în cinci locații situate în județul Brașov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor firme, a precizat DNA.
Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că ancheta vizează mai mulți polițiști de la Direcția de Operațiuni Speciale Brașov, structură aflată în componența Poliției Române, suspectați că divulgau către oameni de afaceri informații din dosare ale DNA și ale altor parchete.
Fostul șef al Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, trimis în judecată tot pentru divulgare de informații din anchete
În februarie anul trecut, șeful Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, Emanoil Mirică, a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că a divulgat informații dintr-un dosar privind atribuirea frauduloasă a unor contracte la spitale din Braşov şi Harghita.
Dosarul a fost disjuns din cel privind presupusa atribuire frauduloasă de către persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita către firma unui om de afaceri a unor contracte de achiziţie echipamente şi produse medicale supraevaluate, dintre care unele nu îndeplineau condiţiile de conformitate, iar altele nici nu erau necesare.
În schimb, persoane din conducerea spitalelor şi/sau persoane cu ascendent şi influenţă asupra acestora ar fi primit sume de bani de la reprezentantul legal al firmei respective.
În 11 aprilie, Mirică a fost condamnat de Tribunalul Brașov la șase ani de închisoare, sentința nefiind definitivă, conform brasov.net.