Sari direct la conținut

Polonia: A treia zi de proteste impotriva intentiei Partidului Lege si Justitie de a limita accesul mass-mediei in Parlament

HotNews.ro

Protestele declansate vineri in Polonia, cand parlamentari din opozitie au respins intentia Partidului Lege si Justitie (PiS), aflat la putere, de a limita accesul presei in Parlament si au blocat accesul in hemiciclu inainte de un vot asupra legii bugetului, a atins a treia zi consecutiva, informeaza Reuters.

Presedintele aliat al PiS, Andrzej Duda, s-a intalnit cu mai multi lideri ai opozitiei, intr-o incercare de a gasi o solutie. Mai tarziu, acesta l-a intampinat si pe seful Platformei Civile (PO), cel mai mare partid de opozitie din Polonia, potrivit declaratiei date intr-o conferinta de purtatorul sau de cuvant.

Un reprezentant al camerei superioare a Parlamentului, Stanislaw Karczewski, se va intalni luni cu reprezentantii mass-mediei, pentru a discuta propuneri concrete.

Mii de protestatari s-au adunat pentru prima data in fata Curtii Constitutionale din Varsovia, inainte de a se muta in fata Parlamentului. Curtea Constitutionala a fost tinta unora dintre cele mai disputate miscari ale PiS.

Multimea a afisat pancarte cu mesaje care exprima sprijinul pentru Andrzej Rzeplinski, al carui mandat se incheie marti.

Intre timp, in fata palatului prezidential s-au adunat o multime de sustinari PiS, purtand steaguri poloneze si scandand „Dumnezeu, onoare si patrie”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro