Sari direct la conținut

Ponta: Fraza din The Guardian, ca sunt gata sa coabitez cu Basescu, a fost o manipulare interna

HotNews.ro

Premierul Victor Ponta a explicat miercuri seara, la Antena 3, ca in interviul acordat The Guardian, el de fapt nu a declarat ca este gata sa coabiteze cu Traian Basescu, iar preluarea informatiei in acest sens a fost „un fel de manipulare interna”, potrivit NewsIn.

„Faimoasa fraza din The Guardian a fost tot un fel de manipulare interna. Eu acolo am fost intrebat daca eu ca prim ministru pot sa coabitez cu presedintele. Am spus ca sunt gata sa coabitez cu un presedinte care isi respecta atributiile constitutionale. Nu am spus cu domnul Basescu. Eu recunosc ca imi doream sa coabitez cu domnul Antonescu, si in continuare imi doresc sa lucrez cu domnul Antonescu ca presedinte”, a explicat Victor Ponta.

El a reiterat ca atata timp cat este prim-ministru nu ii va ingradi drepturile constitutionale niciunui presedinte.

„Dar nu voi accepta niciun fel de interferenta a dl Basescu in activitatea guvernului. Nu voi fi nici dl Boc, nici dl Ungureanu si voi respinge categoric orice interferenta a dl Basescu in atributiile primului ministru”, a adaugat Ponta. El a precizat ca va semnala public „orice fel de noua incalcare a atributiilor constitutionale ale presedintelui”.

Iata fragmentul exact din articolul publicat de The Guardian in 14 august:

Ponta pledged that if the constitutional court decided in Basescu’s favour, he would be prepared to try cohabitation once more, but he made that once more dependent on the president’s own conduct.

„He will go back to his office, and if Mr Basescu only follows his constitutional powers, everything will be fine and perfect,” Mr Ponta said. „But Mr Basescu is a very strong personality. He was a former sea captain and in his DNA he has no ability to cooperate with anyone … He should just exercise his constitutional powers, which are not very wide.”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro