Sari direct la conținut

Premierul italian il ataca dur pe noul lider al stangii britanice: "Nu cred ca oamenii care vor sa iasa din NATO castiga alegeri"

HotNews.ro
Jeremy Corbyn, Foto: Captura YouTube
Jeremy Corbyn, Foto: Captura YouTube

Premierul italian Matteo Renzi l-a atacat dur pe noul presedinte al Partidului Laburist (stanga) din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, cunoscut pentru abordarile sale de extrema. Renzi, el insusi seful unul partid de stanga, spune ca alegerea lui Corbyn in fruntea partidului arata ca laburistilor le place sa piarda, scrie The Guardian.

„Cred ca David Cameron (seful Partidului Conservator – n.red.) e cel mai fericit pentru victoria lui Corbyn in alegerile interne ale laburistilor”, le-a spus Renzi propriilor parlamentari.

„Nu cred ca oamenii care vor sa iasa din NATO castiga alegeri… Vrei sa mergi la alegeri ca la Olimpiada, sa castigi sau doar sa participi?”, a spus Renzi.

E pentru prima data cand Renzi ataca dur un lider politic strain, mai ales ca e vorba despre liderul unui partid de stanga. Dar Renzi are propriul lui conflict intern cu colegi de partid care vad in Corbyn solutia corecta pentru stanga din Italia.

Reamintim ca Jeremy Corbyn a castigat alegerile interne din Partidul Laburist cu o agenda extrem de controversata; printre altele, el a propus apropierea de Rusia lui Vladimir Putin si indepartarea Marii Britanii de NATO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro