Sari direct la conținut

DOCUMENT. Dorin a fost prins de poliție drogat la volan după ce a luat o simplă pastilă de paracetamol. Agenții nu l-au crezut și i-au făcut poze pentru că era ”îmbrăcat mai de cartier”

HotNews.ro
Siteul de investigații Snoop a publicat marți seara un articol după ce mai mulți șoferi care au rămas fără permis de conducere în urma unui test rapid fals pozitiv au transmis redacției documentele cu rezultatele analizelor biologice și clasarea dosarului penal venită la multe luni după, în unele cazuri, chiar ani.
DOCUMENT. Dorin a fost prins de poliție drogat la volan după ce a luat o simplă pastilă de paracetamol. Agenții nu l-au crezut și i-au făcut poze pentru că era ”îmbrăcat mai de cartier”
Tânăr testat de poliție/Inquam Photos

Întrebat ce poate face un şofer care rămâne fără permis, deşi a luat o simplă pastilă de răceală, premierul Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu s-a întâmplat până acum acest lucru, ştiu şi eu, ştiţi şi dumneavoastră. Îmi puneţi o întrebare ca şi cum s-ar întâmpla acest lucru. Eu v-am spus: joi vom lua măsurile ca acest lucru să nu se întâmple”, conform Digi24

Situația lui Dorin*, 28 de ani, îl contrazice însă pe premierul Marcel Ciolacu.

Pe 17 februarie 2024, Dorin a fost oprit de polițiști pentru că a depășit viteza la intrarea în localitate: 76 km/h la limita de 50 km/h. A primit amendă, apoi a fost testat pentru alcool și droguri. „Eu nefiind consumator de substanțe și nici de alcool am acceptat cu încredere orice fel de testare, fiind absolut sigur ca nu are ce să se întâmple”, spune el pentru Snoop

Doar că Dorin era răcit și luase două pastile de paracetamol în acea zi. Una cu doar 40 de minute înainte să facă testul antidrog, spune el. După o jumătate de oră, aparatul i-a indicat pozitiv la amfetamină – drog de mare risc. 

„Le-am spus imediat ca am consumat pastila de răceală și, dacă se poate, să repetam testul, lucru ce mi-a fost refuzat.” Dorin spune că agenții de poliție l-au încadrat la „drogat” pentru că „eram îmbrăcat mai de cartier”. 

L-au dus la spital pentru mostrele biologice și examenul clinic. L-a trecut fără probleme. „Când am ajuns la spital, agenții mi-au zis să stau lângă mașină să-mi facă o poză cu telefonul lor personal. Ca să o dea mai departe șefului, să vadă el aspectul meu vestimentar”, își amintește Dorin. După 5 ore de teste și așteptare, i-au dat drumul. Era 3 dimineața și avea de parcurs 40 de km înapoi spre casă. Fără mașină. 

Buletinul de analiză al lui Dorin

A doua zi, Dorin a intrat în statisticile pe care Poliția le transmite către presă după raziile din București. Cazul lui a apărut în buletinele de știri. 

„Purtătorul de cuvânt a făcut afirmația că eu eram sub influența substanțelor și am condus. Nici măcar nu a folosit alți termeni precum «posibil, suspect etc.». A afirmat direct de parcă avea analiza biologică în mână”, își amintește Dorin.

Ce s-a întâmplat mai departe, pe Snoop. 

INTERVIURILE HotNews.ro