Sari direct la conținut

Președintele Germaniei, vizită surpriză în Ucraina

HotNews.ro
Frank-Walter Steinmeier, Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia
Frank-Walter Steinmeier, Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Președintele german Frank-Walter Steinmeier a sosit marți în Ucraina pentru o vizită surpriză, prima sa deplasare în această țară de la invadarea Rusiei, la 24 februarie, potrivit postului german ntv, notează Reuters.

Steinmeier dorește să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul călătoriei, a mai precizat ntv.

„Mesajul meu pentru poporul ucrainean este: Vă puteți baza pe Germania!”, a spus președintele german într-un comunicat.

În afară de sprijinul militar, a adăugat Steinmeier, călătoria sa se va concentra pe sprijinirea reparării cât mai rapid posibil a infrastructurii distruse, cum ar fi rețelele electrice, conductele de apă și sistemele de încălzire, înainte de sosirea iernii.

Președintele german și-a anulat călătoria inițială

Președintele german era așteptat în Ucraina joi. Cu toate acestea, călătoria a fost anulată la scurt timp din cauza situației de securitate tensionate, Kievul fiind bombardat de rachete și drone, notează DW.

Un oficial de la biroul prezidențial a declarat că autoritățile de securitate din Germania și Ministerul de Externe l-au sfătuit pe Steinmeier să nu meargă, dar că vizita va fi reprogramată în curând.

Cu toate acestea, alți lideri au continuat să viziteze Kievul. De exemplu, președintele elvețian Ignazio Cassis a vizitat capitala ucraineană în aceeași zi în care Steinmeier trebuia să fie acolo, amintește Deutsche Welle.

Urmărește ultimele evoluții din a 244-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro