Sari direct la conținut

Presedintele PSD Bistrita: Iohannis nu poate refuza numirea lui Dragnea ca premier pentru ca si el e condamnat

HotNews.ro

Presedintele organizatiei PSD Bistrita-Nasaud, Emil Radu, sustine ca presedintele Klaus Iohannis nu ii poate refuza lui Liviu Dragea functia de premier desi are o condamnare, motivand ca seful statului s-ar afla in aceeasi situatie juridica, potrivit Mediafax.

Emil Radu Moldovan a declarat, intr-o conferinta de presa. ca Liviu Dragnea este cea mai buna varianta pentru functia de premier, desi Vasile Dancu, originar din Bistrita-Nasaud, ar fi fost o varianta foarte la fel de buna pentru judet si in special pentru Runcu Salvei, comuna natala a actualului vicepremier.

„Statutul PSD spune ca presedintele partidului isi asuma candidatura de prim-ministru. Cred ca Liviu Dragnea este cea mai buna varianta. Desi pana in momentul de fata nu am avut niciun fel de discutie despre functia de premier, la modul cum Liviu Dragnea a condus campania electorala, la modul cum a gestionat echipa organizata, a avut discutii cu specialistii si a facut un program de guvernare foarte bun, primul care arata surse de finantare, este cea mai buna varianta. Niciodata niciun partid nu a mai obtinut un asemenea scor si cred ca daca romanii, in urma tuturor atacurilor si epitetelor care i s-a adresat Liviu Dragnea au decis sa-i dea majoritate absoluta in Parlament, cred ca este dreptul lui sa mearga in momentul de fata cu acel program de guvernare pe care l-a coordonat si sa-l puna in practica”, a spus presedintele organizatiei judetene a PSD Bistrita-Nasaud.

Intrebat daca nu este un impediment faptul ca Liviu Dragnea este condamnat penal si asta ar putea aduce o serie de nemultumiri la nivel european, Emil Radu Moldovan a sarit in apararea lui Liviu Dragea spunand ca si presedintele Klaus Iohannis este condamnat definitiv si irevocabil fals si uz de fals.

„Una este perioada de incercare si alta este restrictia unor drepturi. Daca domnul Dragnea ar fi avut o singura restrictie nu avea dreptul sa candideze la Parlament, nici sa aleaga, nici sa fie ales. Apoi, avem un presedinte care are o sentinta definitiva si irevocabila de fals si uz de fals si de obtinerea unor case in mod ilegal si care se duce la intalnirile internationale, la imagine. Eu cred ca daca va uitati la pozitiile liderilor europeni vizavi de sprijinul acordat lui Liviu Dragnea e cu totul altceva. Votul poporului trebuie sa fie suveran in orice democratie: cetatenii au decis 50% plus 1 din Parlamentul Romaniei dat echipei lui Liviu Dragnea. Eu conform, statutului PSD, cred ca Liviu Dragnea trebuie sa isi asume candidatura la functia de prim-ministru, dar inca nu este o decizie a PSD-ului, n-a fost convocata nici o structura pentru a lua vreo decizie”, a spus liderul PSD la conferinta de presa organizata dupa anuntarea oficiala a rezultatelor alegerilor de liderii PSD din Bistrita-Nasaud.

In Bistrita-Nasaud, PSD a castigat alegerile, reusind sa castige majoritatea in toate cele patru orase si in 45 din cele 58 de comune din Bistrita-Nasaud.

Potrivit primelor calcule, PSD a obtinut doua mandate de deputati din cele 5 si va mai obtine un mandat pentru Senat la redistribuire.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro