Sari direct la conținut

Președintele Recep Erdogan, criticat puternic după ce a pălmuit un copil care a refuzat să îi pupe mâna – VIDEO

HotNews.ro
Președintele Recep Erdogan, criticat puternic după ce a pălmuit un copil care a refuzat să îi pupe mâna – VIDEO
Recep Erdogan la evenimentul din Rize, FOTO: Utku Ucrak / AFP / Profimedia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost aspru criticat după ce a pălmuit un copil care a refuzat să-i sărute mâna întinsă, relatează Le Figaro, citat de News.ro.

Incidentul a avut loc sâmbătă, în timpul unei ceremonii de inaugurare a unor case construite în cadrul unui proiect de transformare urbană din provincia Rize, din nordul ţării, unde s-a născut Erdogan.

După ce a ţinut un discurs, Erdogan a înmânat cheile caselor proprietarilor acestora. Doi copii dintr-o familie au urcat pe scenă înaintea părinţilor lor. Erdogan a întins mâna pentru ca cei doi copii să i-o sărute, o practică tradiţională la musulmani pentru a arăta respectul faţă de cei în vârstă.

După ce unul dintre copii a refuzat să-i sărute mâna, dar s-a uitat în schimb insistent la şeful statului, Erdogan l-a lovit uşor cu palma peste obraz ca pentru a-i atrage atenţia şi a-l admonesta.

După ce a fost pălmuit, copilul a sărutat în cele din urmă mâna liderului turc, iar acesta i-a dat în plus niște bani, o altă practică tradițională la musulmani.

Videoclipul a stârnit controverse puternice pe rețelele de socializare, numeroși utilizatori ai acestora condamnând gestul şefului statului, potrivit Le Figaro.

INTERVIURILE HotNews.ro