Sari direct la conținut

Preşedintele UDMR: AUR va fi marea câştigătoare la europarlamentare/ Va fi pe locul doi

HotNews.ro
Kelemen Hunor, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Kelemen Hunor, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, crede că Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) va fi marea câştigătoare la alegerile europarlamentare de anul viitor, urmând să se claseze pe locul doi după PSD, scrie news.ro

Kelemen Hunor a mai afirmat că după accederea în Parlamentul European, AUR va face parte din grupul conservatorilor şi unde va intra într-un proces de curăţare şi de spălare.

Preşedintele UDMR a fost întrebat în emisiunea Insider Politic dacă nu crede că un partid ar aduce AUR la guvernare după alegerile de anul viitor.

“Se va întâmpla următorul lucru cu AUR. Ei vor intra după europarlamentare, că ei vor fi marii câştigători la europarlamentare, nu au acum niciun europarlamentar şi vor avea opt, nouă, şapte”, a afirmat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă AUR va învinge PSD la europarlamentare, Kelemen Hunor a răspuns: “Nu. Vor fi pe locul doi. Aşa cum cunosc eu societatea cât de cât şi cum arată harta electorală, PSD-ul ar fi pe primul loc, categoric. Şi AUR va intra în grupul conservatorilor din Parlamentul European şi acolo va intra într-un proces de curăţare, de spălare şi după un an, după doi ani, probabil, se va spune că deja sunt spălaţi. Că acolo vor fi împreună cu Kaczynski, împreună cu Meloni, cu cei care guvernează şi se va spune dacă ăştia sunt buni noi de ce nu suntem buni? Va trece o perioadă. Problema tot timpul rămâne dacă într-adevăr noi credem într-o schimbare adevărată a unui partid care până acum a demonstrat de o mie de ori că este un partid extremist, din toate punctele de vedere”.

El a fost întrebat dacă după acei doi ani AUR ar putea ajunge la guvernare.

“Asta e evaluarea mea, dar este un pesimism apropiat de realism ce spun eu”, a mai afirmat Kelemen Hunor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro