Sari direct la conținut

Prima arestare după sabotarea rețelei TGV din Franța

HotNews.ro
Trenuri TGV, Foto: Pixattitude, Dreamstime.com
Trenuri TGV, Foto: Pixattitude, Dreamstime.com

Un activist de extremă stânga a fost arestat în legătură cu atacul de sabotaj asupra rețelei feroviare de mare viteză din Franța de vinerea trecută, a declarat luni ministrul de interne Gerald Darmanin, informează Reuters.

Aceasta este prima arestare anunțată public de la atacul de sabotaj, care a avut loc vineri, cu câteva ore înainte de începerea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Toate trenurile de pe liniile de mare viteză din Franţa circulă „normal” luni dimineaţă, a dat asigurări ministrul interimar al transporturilor francez, Patrice Vergriete, potrivit AFP și Agerpres.

„Vă confirm faptul că în această dimineaţă toate trenurile circulă: pe linia Est acest lucru se întâmplă de sâmbătă, pe linia Atlantică ieri era deja o situaţia cvasinormală, şi pe linia Nord ieri mergeau trei trenuri din patru, iar astăzi se circulă normal”, a declarat ministrul demisionar pentru postul RTL.

Reţeaua feroviară a Franţei a fost „sabotată” vineri dimineaţă cu un incendiu voluntar, menit să „paralizeze” reţeaua TGV.

Peste 800.000 de călători au fost afectaţi de atacul asupra companiei feroviare franceze SNCF petrecut în noaptea de joi spre vineri.

SNCF a precizat că a „fost victima mai multor acte răuvoitoare concomitente care au vizat liniile de mare viteză Atlantică, Nord şi Est”, subliniind că „incendii voluntare” au fost declanşate pentru a avaria echipamentele.

Sursă foto: Dreamstime

INTERVIURILE HotNews.ro