Sari direct la conținut

Prima reacție a lui Piedone după acuzațiile ANI: „Interese politico-securiste mizerabile” / „Îi dau în judecată pentru manipularea intenției de vot”

HotNews.ro
Cristian Popescu Piedone, Foto: Inquam Photos / George Călin
Cristian Popescu Piedone, Foto: Inquam Photos / George Călin

„Agenția Națională de Securitate nu mă vrea la Primăria Capitalei”, este prima reacție a primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, după ce ANI a anunțat miercuri dimineață că acesta ar fi în conflict de interese deoarece și-a numit ginerele în comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale. Piedone spune că va da ANI în judecată pentru că i-ar fi îngrădit dreptul la apărare și ar manipula intențiile de vot.

„Interesele politico-securiste mizerabile vor un păpușar în fruntea bucureștenilor, nu un gospodar care să lupte pentru cetățeni și pentru oraș, deopotrivă! ANI, mama lui ANI și toți securiștii care lucrează împotriva țării nu mai pot păcăli românii. (…) Stimați cetățeni de bună credință, Securitatea Comunistă trăiește sub masca ANI. Ei vor frână pe candidatura mea la Primăria Capitalei. (…) Dacă securiștii și hoții de țară vor revoluție națională, atunci va fi revoluție națională de spălare a țării de trădători și de putori!”, a scris Piedone pe pagina de Facebook.

Primarul a spus că va da în judecată ANI pentru că i-a îngrădit dreptul la apărare și manipulează intenția de vot.

„Dau în judecată ANI că mi-a îngrădit dreptul la apărare, după ce a anunțat public raportul privind presupusul conflict de interese înainte de a-mi comunica personal decizia! Dau în judecată ANI pentru manipularea intenției de vot, în condițiile în care raportul a fost fabricat imediat după ce mi-am anunțat candidatura la funcția de primar al Capitalei”, a scris Piedone.

Acesta spune că nu se sperie și va candida la Primăria Capitalei, iar fiul său la Primăria Sectorului 5.

„De când ANI a anunțat în presă că mă acuză, cetățeni de peste tot mă sună și îmi trimit mesaje de încurajare! Le mulțumesc și îi anunț că nu mă sperii, nu renunț, merg înainte și doar înainte. Hoții țării să știe următoarele. Dosarele, pușcăria și securitatea voastră nu mă sperie! Cristian Popescu Piedone candidează la funcția de primar al Capitalei! Deputatul Vlad Popescu Piedone candidează la funcția de primar al Sectorului 5!”, a mai scris Piedone.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, este acuzat de conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, care îi impută că și-a numit ginerele în comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale.

  • „În exercitarea atribuțiilor de primar, a emis și a semnat dispoziția de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidența Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma căreia a obținut un folos material (venituri încasate în anii 2021 și 2022) în valoare totală de 109.520 RON.
  • Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) și art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019”, spun reprezentanții ANI.

Comisa administrează și scoate la vânzare spațiile comerciale ale Primăriei Capitalei care sunt pe raza Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone a anunțat duminică seară că va candida la alegerile pentru Primăria Capitalei din partea partidului pe care îl conduce, Partidul Umanist Social Liberal, fondat de Dan Voiculescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro