Sari direct la conținut

Prima reacție a managerului Spitalului Pantelimon, după acuzațiile privind decesul a 20 de pacienți din ATI: Este greu de crezut

HotNews.ro
Bogdan Socea, Foto: Inquam Photos / George Călin
Bogdan Socea, Foto: Inquam Photos / George Călin

Managerul Spitalului Pantelimon din București, Bogdan Socea, a reacționat, joi, în urma acuzațiilor lansate de un asistent medical că în perioada 4-7 aprilie în Secția de Anestezie-Terapie Intensivă ar fi decedat 20 de pacienți cărora le-ar fi fost redusă doza de Noradrenalină, medicament care îi ține în viață pe pacienții intubați. „Este greu de crezut”, a spus managerul spitalului.

Managerul Spitalului Pantelimon, Bogdan Socea, a declarat că în cele trei zile s-au înregistrat 19 decese la secția ATI, dar că niciun medic nu a reclamat nimic suspect, fiind vorba despre pacienți cu multiple afecțiuni.

Potrivit acestuia, a fost constituită o comisie medicală care va verifica toate acuzațiile.

Managerul spitalului a demontat ipoteza în care doza de Noradrenalină le-ar fi fost redusă pacienților pentru că spitalul nu ar fi avut cantitatea necesară.

„Am demontat suspiciunea că nu era suficient. Erau suficiente doze de Noradrenalină (…) Este un medicament care menține tensiunea în cazul pacienților aflați în stare gravă. Îi ține în viață pe pacienții intubați (…) Este greu de crezut că s-ar fi putut întâmpla așa ceva”, a mai spus Socea.

Ministerul Sănătății a anunțat joi că a decis trimiterea Corpului de Control la Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon din București, unde „managerul spitalului a fost informat în scris de către directorul de îngrijiri că există informații provenite de la un asistent medical (nenominalizat) că în perioada 4-7 aprilie în Secția de Anestezie-Terapie Intensivă ar fi decedat 20 de pacienți printr-o administrare incorectă a unui medicament”.

Anunțul Ministerului Sănătății vine după ce publicația Cetățeanul.net a scris, citând surse din spital, că medicii din secția ATI a Spitalului Sf. Pantelimon ar fi micșorat deliberat doza de noradrenalină prescrisă pacienților.

Parchetul Tribunalului București a deschis dosar penal în acest caz pentru infracțiunea de omor. Purtătorul de cuvânt al Parchetului, Alexandru Anghel, a declarat pentru HotNews.ro că instituția a primit o sesizare prin e-mail, apoi procurorii au luat legătura cu persoana respectivă. Aceasta a reclamat că în perioada 4-7 aprilie la Secția ATI a Spitalului Pantelimon ar fi murit 20 de pacienți.

Cel care a făcut sesizarea a susținut că decesele au fost cauzate de reducerea dozei de Noradrenalină, a mai precizat procurorul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro