Sari direct la conținut

Primăria Capitalei cere Guvernului un teren de aproape 6 ha, de lângă „Delta Văcărești”, pentru a amenaja o pădure urbană sau un parc

HotNews.ro
Primăria Capitalei cere Guvernului un teren de aproape 6 ha, de lângă „Delta Văcărești”, pentru a amenaja o pădure urbană sau un parc

Primăria Capitalei cere Guvernului un teren de aproape 6 ha, aflat  pe  Şoseaua Vitan Bârzeşti nr. 20A, lângă Parcul Natural Văcărești, pentru a amenaja un parc sau o pădure urbană, potrivit unui proiect adoptat luni de Consiliul General al Municipiului București. Terenul se află deja în administrarea municipalității și în domeniul public al statului, deoarece Administrația Spitalelor avea în plan să facă acolo un Centru de excelență în terapie oncologică prin protonoterapie.

Terenul are o valoare de inventar de 21,2 milioane lei, potrivit raportului de evaluare întocmit.

Cele cinci hectare se încadrează, conform Planului Urbanistic General, în următoarele zone: V3b – complex şi baze sportive (aproximativ 3,9 hectare), V1A – parcuri, grădini, scuaruri şi fâşii plantate publice (1,5 hectare), S1 – subzone cu destinaţia specială cu caracter urban (0,3 hectare), L3a – subzone locuinţe colective medii (0,18 hectare).

Primăria Capitalei spune că prin amenajarea unui parc în zonă dorește să crească suprafața de spațiu verde din București.

„Potrivit rezultatelor inventarierii spațiilor verzi publice din Municipiul București, realizată în anul 2011, suprafața de spațiu verde pe locuitor este de 23,21 metri pătrați, indicator situat sub nivelul reglementat de legislația de mediu în vigoare. În cest context, Municipiul București susține orice inițiativa de protejare și de creștere cantitativă și calitativă a spațiilor verzi la nivelul Municipiului București, atât pentru îndeplinirea obligațiilor legale ce revin Municipalității cât și pentru beneficiile pe care spațiile verzi Ie pot aduce populației”, se arată în referatul de aprobare semnat de primarul general, Nicușor Dan.

INTERVIURILE HotNews.ro