Sari direct la conținut

Primăria Capitalei reia lucrările la patinoarul Flamaropol / Noul termen de finalizare

HotNews.ro
Patinoar Flamaropol, Foto: Primaria Capitalei
Patinoar Flamaropol 1, Foto: Primaria Capitalei

Primăria Capitalei reia lucrările la patinoarul Flamaropol, a anunțat primarul general, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook. Noul termen de proiectare și execuție este doi ani. Reamintim că lucrările la acest obiectiv sunt sistate din 2019, din cauza unor divergențe între municipalitate și constructor, contractul fiind reziliat la vremea respectivă.

„Am dat ordin de începere pentru continuarea lucrărilor la patinoarul Flamaropol. Începem cu actualizarea proiectului, care va fi gata în maxim 4 luni, apoi vom relua efectiv lucrările, care au termen de execuție 20 de luni. Complexul va avea 3.170 de locuri și 119 locuri de parcare. Acesta este format din: o arenă sportivă și un centru multifuncțional sportiv și de agrement. Arena va avea toate facilitățile, patinoar artificial, sală de conferințe, spații tehnice, de depozitare, vestiare, cabinete medicale”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Constructorul desemnat este Concelex SRL – Concelex Engineering, valoarea contractului 128.916.271 lei fără TVA.

Centrul sportiv multifuncțional și de agrement va fi format din: bazin de înot, sală de sport, spații pentru întreținere și recuperare fizică, pentru relaxare, sală de escaladă indoor și outdoor, spații comerciale și pentru alimentație publică.

Stadiul lucrărilor executate înainte de rezilierea contractului cu vechiul antreprenor este de 26%, potrivit primarului general.  

Primele lucrări la patinoarul Flamaropol au început în martie 2017, după câțiva ani de blocaj, valoarea contractată atunci fiind de aproximativ 100 milioane lei fără TVA. Contractul încheiat cu asocierea Astaldi-UTI a fost reziliat din cauza întârzierilor majore înregistrate de constructor, anunța în 2019 primarul de atunci, Gabriela Firea.

”Primăria Municipiului București a luat decizia rezilierii contractului de lucrări la Patinoarul Flamaropol, întrucât lucrările la acest obiectiv de investiții au înregistrat întârzieri majore, iar constructorul nu a luat măsuri pentru remedierea situației”, a explicat atunci primarul Gabriela Firea.

INTERVIURILE HotNews.ro