Sari direct la conținut

Primarul Daniel Băluță vrea aeroport în sudul Bucureștiului: Împreună cu președintele Consiliului Județean Giurgiu am demarat procedurile premergătoare

HotNews.ro
Fereastra avionului , Foto: Manuel Romano/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia
Fereastra avionului , Foto: Manuel Romano/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Primăria Sectorului 4, în parteneriat cu Consiliul Județean Giurgiu, pregătește construirea unui aeroport internațional în zona de sud a Capitalei, a anunțat miercuri seară, primarul Daniel Băluță, la inaugurarea Parcului Tudor Arghezi.

„Tot astăzi, de ziua Bucureștiului, trebuie să fac un alt anunț important. Nu este o glumă, ci un lucru cât se poate de serios. Împreună cu președintele Consiliului Județean Giurgiu, am demarat procedurile premergătoare construirii unui aeroport în zona de sud a Capitalei. Va fi un aeroport internațional, atât pentru transport de persoane, cât și cu o importantă componentă cargo, întrucât în acest moment, Aeroportul Otopeni este depășit din acest punct de vedere. Toate acestea le facem pentru că ne dorim ca Bucureștiul să devină cu adevărat un oraș occidental. Aerisit, verde, și mai ales, conectat așa cum trebuie cu restul Europei”, a declarat Băluță.

Primarul nu a dat detalii unde va fi construit aeroportul și nici ce înseamnă procedurile premergătoare.

Despre construirea unui aeroport în sudul Bucureștiului se discută de circa 20 de ani. În 2008, Guvernul României chiar a aprobat realizarea unui studiu de fezabilitate, la Ministerul Transporturilor, pentru construirea aeroportului în zona de sud a Capitalei. La vremea respectivă se vehiculau trei posibile locații: în apropierea localității Adunații Copăceni, lângă localitatea Comana și lângă Jilava. Cel mai insistent s-a vorbit însă despre Adunații Copăceni.

În iunie 2018, Guvernul Dăncilă a introdus aeroportul din Sudul Capitalei pe lista investițiilor strategice care urmau să fie pregătite și atribuite în parteneriat public-privat de către Comisia Natională de Strategie și Prognoza (CNSP).

Ideea a fost însă abandonată.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro