Sari direct la conținut

Primele două decese din cauza gripei din acest an

HotNews.ro
Gripa, Foto: Agerpres
Gripa, Foto: Agerpres

Un bărbat în vârstă de 58 de ani din Timiș, nevaccinat împotriva gripei și fără condiții medicale preexistente cunoscute, a murit din cauza virusului gripal, anunță Institutul Național de Sănătate Publică. Este primul deces înregistrat din cauza gripei în sezonul rece 2021-2022.

Bărbatul era infectat cu virusul gripal tip A, subtip H3. El a murit pe data de 14 aprilie, însă decesul său a fost anunțat astăzi de INSP.

Duminică s-a înregistrat și al doilea deces provocat de gripă, anunțat tot astăzi de INSP: o femeie în vârstă de 78 de ani din Olt, nevaccinată împotriva gripei și fără condiții medicale preexistente cunoscute. Femeia era infectată cu aceeași tulpină a virusului gripal – virus gripal tip A, subtip H3.

Numărul cazurilor de gripă rămâne ridicat. 2.149 de cazuri de gripă clinică s-au înregistrat în cea de-a 14-a săptămână a anului, față de doar 153 de cazuri în aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce înseamnă de 14 ori mai multe îmbolnăviri, arată cele mai recente date publicate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro