Sari direct la conținut

Primele rezultate ale necropsiei tânărului de 28 de ani din Vatra Dornei, internat pentru o fractură la cot, care a murit după anestezie

HotNews.ro
Medic în sala de operație, Foto: DreamsTime / Bogdan Hoda
Medic în sala de operație, Foto: DreamsTime / Bogdan Hoda

​Cauza decesului tânărului în vârstă de 28 de ani din Vatra Dornei care a murit pe masa de operație, după anestezie, a fost stop cardiorespirator și edem pulmonar, arată primele rezultate ale necropsiei. Practic, plămânii tânărului s-au inundat cu lichid și nu s-a mai făcut transferul de gaze la nivel pulmonar, motiv pentru care acesta s-a asfixiat. Tânărul a ajuns la spitalul din Vatra Dornei pentru o fractură la cot și a murit în sala de operație, după anestezie.

Tânărul ar fi intrat în stop cardiorespirator și a murit asfixiat imediat după ce i-a fost administrată anestezia, în timp ce era pregătit de medici pentru o intervenție chirurgicală, după ce suferise o fractură la cot, arată surse din anchetă, citate de Antena 3.

Valeriu Stoilov, tânărul în vârstă de 28 de ani, era cercetător la Centrul de Economie Montană CE-MONT din Vatra Dornei. El se accidentase la cot în timpul unei partide de fotbal cu prietenii şi s-a prezentat la spital pentru consultaţie. A fost investigat, diagnosticat cu fractură la cot şi programat pentru operaţie.

Directorul medical al Spitalului Municipal Vatra Dornei, dr Cristian Rusu, chirurg, a declarat presei că Valeriu Stoilov a fost internat pe 13 martie şi programat pentru intervenţia chirurgicală pentru data de 15 martie, fiindu-i efectuate toate analizele şi investigaţiile preoperatorii.

„Totul era în regulă, pacientul nu avea nicio suferinţă anterioară cunoscută. După anestezie a intrat în stop cardiorespirator, iniţial reversibil”, a spus directorul medical al spitalului, citat de Agerpres.

El a precizat că a fost resuscitat, dar a făcut al doilea stop cardiorespirator şi după manevrele efectuate din nou, mai mult de o oră, nu a mai răspuns şi s-a declarat decesul.

Potrivit directorului medical al spitalului, anestezistul are o experienţă de 40 de ani şi ar fi declarat că nu s-a mai confruntat cu un asemenea caz.

Poliţia Municipiului Vatra Dornei a deschis un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, cercetarea fiind efectuată sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Foto: Dreamstime.com.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro