Sari direct la conținut

Primul britanic mort pe frontul din Ucraina a fost lovit de focuri de mortier – anchetă

HotNews.ro
Cladire guvernamentala din Nikolaev bombardata de rusi, Foto: Laine Nathan/Abaca Press/Profimedia Images
Cladire guvernamentala din Nikolaev bombardata de rusi, Foto: Laine Nathan/Abaca Press/Profimedia Images

Primul cetățean britanic ucis pe frontul din Ucraina, în aprilie, în timp ce lupta împotriva forțelor ruse, a murit în urma leziunilor suferite după ce a fost lovit de focuri de mortier, potrivit unei anchete citate de BBC.

Scott Sibley, în vârstă de 36 de ani, a murit în 22 aprilie, după ce unitatea sa din sudul Ucrainei a fost atacată.

El a murit din cauza ”leziunilor cu fragmente adânci” suferite în piept şi abdomen, conform Tribunalului Coroners din Oxfordshire. Rezultatele unei anchete complete ar urma să fie cunoscute în 15 noiembrie.

Sibley, primul britanic ucis în Ucraina de la începutul invaziei rușilor, ajunsese acolo în 13 martie pentru a se alătura militarilor ucraineni din prima linie.

Militarul britanic, care părăsise armata britanică în urmă cu aproximativ cinci ani, s-a oferit voluntar şi a petrecut trei zile în ”tranşee” în regiunea Nikolaev, potrivit anchetei. În a treia zi, când o altă echipă de soldaţi a venit să îi schimbe pe Sibley şi pe alţi militari, și-a găcut apariția o dronă, iar la scurt timp au fost atacaţi cu focuri de artilerie. Sibley a fost rănit mortal în timp ce a încercat să fugă la mică distanţă, potrivit medicului legist Darren Salter. Cauza iniţială a decesului ar fi ”leziunile cu fragmente adânci în piept şi abdomen”, a spus medicul legist.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro