Sari direct la conținut

Prins în flagrant când voia să mituiască polițiștii cu 200 de euro / Șoferul consumase alcool și făcuse o depășire cu 112 km/h în localitate

HotNews.ro
Masina de politie, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Masina de politie, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Un şofer de 28 de ani a fost prins în flagrant în Sibiu vrând să mituiască un echipa de poliţie cu 200 euro. El consumase alcool și fusese oprit după ce a fost depistat circulând în localitate cu o viteză de 112km/h, făcând o depășire.

Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – S.J.A. Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au prins în flagrant duminică o persoană, în vârstă de 28 ani, care a remis suma de 200 euro unui echipaj de poliţie, cu scopul de a-i determina pe agenţii de poliţie să nu dispună măsurile legale ca urmare a constatării unor contravenţii la regimul rutier.

Tânărul a efectuat o manevră de depăşire pe linie continuă, cu o viteză de 112 km/h şi după testarea cu aparatul etilotest, poliţiştii au constat că a consumat băuturi alcoolice, relatează News.ro

„În fapt, doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Poliţia Municipiului Mediaş, Biroul Rutier şi Biroul Ordine Publică, au oprit în trafic un autoturism care a efectuat o manevra de depăşire pe linie continuă, având viteza de 112 km/h în localitate, iar după testarea şoferului cu aparatul etilotest au constatat că a consumat băuturi alcoolice, fiind înregistrată o valoare de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat”, arată comunicatul de presă al DGA.

În acest context, conducătorul autoturismului a remis agenţilor de poliţie suma de 200 de euro pentru ca aceştia să nu dispună măsurile legale pentru depăşirea pe linie continuă şi depăşirea regimului legal de viteză, fapte ce presupun aplicarea sancţiunii complementare de suspendare a dreptului de a conduce.

Momentul a fost înregistrat cu dispozitivul tip body-cam din dotarea unuia dintre membrii echipajului.

Cei doi agenţi de poliţie au sesizat fapta Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu, iar lucrătorii de poliţie judiciară au procedat la constatarea in flagrant a infracţiunii de dare de mită.

Persoana a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru continuarea cercetărilor.

Reprezentanţii DGA menţionează faptul că, numai în ultima săptămână, poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au sesizat la Direcţia Generală Anticorupţie cinci situaţii în care le-au fost oferite diverse sume de bani cu titlu de mită.

Sursa citată mai precizează că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro