Sari direct la conținut

Privatizarea BRD s-a incheiat

BaniiNostri.ro

Grupul bancar francez Societe Generale, actionarul majoritar al BRD, a achizitionat astazi pachetul de 7,32 la suta din actiunile BRD, aflate in portofoliul de participatii al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, informeaza BRD si AVAS.

Valoarea tranzactiei, care marcheaza incheierea procesului de privatizare a BRD, este de 43 de milioane euro.

In plus fata de pretul convenit al tranzactiei, Grupul Societe Generale va plati o suma echivalenta cu contravaloarea dividendelor aferente perioadei din anul 2004, in care AVAS a avut calitatea de actionar al BRD – Groupe Societe Generale. Cuantumul acestei sume va fi stabilit dupa fixarea de catre Adunarea Generala a Actionarilor a valorii dividendului pentru anul 2004.

In urma achizitionarii pachetului de 7, 32 la suta din actiunile BRD detinut de AVAS, ponderea Grupului Societe Generale in actionariatul BRD creste la 58,32 la suta.

Societe Generale Franta a achizitionat in data de 14 decembrie 1998 un pachet de actiuni reprezentand 42,1679 la suta din capitalul social al BRD. Un alt pachet de 2,537 la suta din actiuni a fost vandut prin intermediul bursei in data de 10 septembrie 1999.

Ulterior, in data de 24 noiembrie 1999, un pachet reprezentand 4,99 la suta din actiuni a fost achizitionat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Pe 3 august, AVAS a lansat la privatizare prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, un numar de 102.060.436 actiuni /7,32 la suta din capitalul social al BRD – Groupe Societe Generale/.

Pana la data limita, 3 septembrie, la sediul AVAS a fost primita o singura oferta, din partea Groupe Societe Generale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro