Sari direct la conținut

Proaspeții miri care împreună au aproape 200 de ani / Un veteran de război a marcat Debarcarea din Normandia căsătorindu-se în Franța

HotNews.ro
Harold Terens si Jeanne Swerlin, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Harold Terens si Jeanne Swerlin, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Un veteran american al celui de-al doilea Război Mondial, Harold Terens, în vârstă de 100 de ani, s-a căsătorit sâmbătă dimineața cu logodnica sa în vârstă de 96 de ani, Jeanne Swerlin, la primăria din Carentan-les-Marais, lângă plajele unde a avut loc Debarcarea din Normandia pe 6 iunie 1944, relatează AFP.

„Este cel mai frumos moment din toată viața mea, am 100 de ani și logodnica mea are 96 de ani, iar să mă căsătoresc aici, în Carentan, este incredibil: este al doilea loc preferat din lume (…) Mă simt din nou tânăr”, a declarat Harold Terens pentru AFP după ceremonie.

În sala de ceremonii a primăriei, cu tavanul înalt și grinzile frumoase de lemn, când primarul, Jean-Pierre Lhonneur, o întreabă pe Jeanne Swerlin, în engleză, dacă dorește să-l ia de soț pe Harold Terens, răspunsul iese franceză: „Da!”, exclamă ea, în timp ce sala răspunde cu aplauze.

Mirii, care au aproape 200 de ani împreună, se sărută pasional ca orice alt cuplu , în uralele asistenței.

Înainte de a intra în primărie, Jeanne Swerlin, într-o rochie roz satinat, a declarat pentru AFP: „Am așteptat 96 de ani să găsesc persoana potrivită și am o căsnicie cum doar regii și reginele au”.

Primăria din Carentan-les-Marais și-a dat tot efortul pentru ca sâmbătă să îl întâmpine pe acest „erou american”, prin împodobirea copacilor și instalarea unei mici parașute, făcând aluzie la soldații americani care au descins pe 6 iunie 1944 în Normandia.

Cuplul, ambii văduvi, au crescut în New York, ea în Brooklyn, el în Bronx, potrivit The Guardian.

Terens a vizitat pentru prima dată Franța ca soldat puțin după ziua Z. În Z el ajuta la repararea avioanelor care se întorceau din Franța pentru a se putea reîntoarce în luptă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro