Sari direct la conținut

Procurorii au descoperit o altă victimă a profesorului de la „Sava” acuzat de viol și agresiune sexuală

Procurorii au descoperit o altă victimă a profesorului de la „Sava” acuzat de viol și agresiune sexuală
Poliția Inquam Photos / George Călin

Profesorul de la Colegiul Național „Sfântul Sava” care a fost reținut în luna iulie pentru viol și apoi a fost plasat sub control judiciar este acuzat de către procurori de două noi fapte de agresiune sexuală asupra unui băiat de 14 ani căruia îi dădea meditații. Parchetul Tribunalului București a cerut joi ca bărbatul în vârstă de 51 de ani să fie arestat preventiv. 

Profesorul de la Colegiul Național „Sfântul Sava” este deja cercetat sub control judiciar pentru viol și agresiune sexuală asupra unui minor, fiind acuzat de procurori  a violat și agresat sexual doi adolescenți de 16 și 17 ani. Instanța a respins, în luna iulie, arestarea sa preventivă.

Între timp, procurorii au mai descoperit o victimă a bărbatului – un băiat în vârstă de 14 ani. 

„În data de 16.02.2019, în timp ce se afla la locuința sa din București, sector 3, și acorda meditații persoanei vătămate – un băiat în vârstă de 14 ani la data respectivă -, profitând de poziția sa de autoritate și încredere, fiind profesor al persoanei vătămate, inculpatul a luat-o pe aceasta în dormitorul locuinței, unde a exercitat asupra acesteia acte de natură sexuală, fără permisiunea persoanei vătămate”, a transmis joi Parchetul Tribunalului București.  

Câteva zile mai târziu, profesorul „a exercitat din nou acte de natură sexuală asupra aceluiași minor, fără permisiunea acestuia”, spun anchetatorii.

Procurorii au cerut, joi, înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv în cazul profesorului. Dosarul va fi judecat de Judecătoria Sectorului 3. 

Bărbatul predă Economie la Colegiul Sava și figura pe lista cadrelor didactice în anul școlar 2023-2024. Lista pentru noul an școlar nu a fost actualizată pe site-ul liceului. De asemenea, conform ultimei sale declarații de avere, din mai 2024, el ocupa funcția de șef serviciu la Centrul National de Politici si Evaluare în Educație (CNPEE). 

Între anii 2020 și 2022, profesorul de Economie a participat la proiectul „Teleșcoala” difuzat pe TVR, cu diferite lecții de Economie pentru clasa a XII-a, dar și rezolvând modele de teste de Bacalaureat.

INTERVIURILE HotNews.ro