Sari direct la conținut

Procurorii cer pedepse cu inchisoarea pentru Dan si Camelia Voiculescu in dosarul "Santaj la Antene"

HotNews.ro
Dan Voiculescu, Foto: danvoiculescu.net
Dan Voiculescu, Foto: danvoiculescu.net

Un procuror de la DNA a cerut miercuri judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti condamnarea omului de afaceri Dan Voiculescu la o pedeapsa mai mare de cinci ani inchisoare, in dosarul privind santajarea administratorului firmei RCS&RDS Ioan Bendei, informeaza Agerpres.

La ultimul termen al procesului, procurorul de sedinta a cerut condamnarea la inchisoare a inculpatilor din acest dosar – Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, Sorin Alexandrescu, Serban Pop si George Daniel Matiescu, iar la individualizarea pedepselor sa se tina seama de practica judiciara in materie, respectiv de dosarul in care Dan Diaconescu a fost condamnat la cinci ani inchisoare tot pentru infractiunea de santaj prin intermediul unor mijloace mass-media.

In opinia procurorului, instanta ar trebui sa dea in acest caz condamnari mai mari decat cele aplicate in dosarul lui Dan Diaconescu, deoarece este vorba de sume de ordinul milioanelor de euro.

In ceea ce-l priveste de Dan Voiculescu, procurorul a cerut ca pedeapsa pe care o va primi acesta sa fie contopita cu condamnarea de 10 ani inchisoare din dosarul ICA, la care sa se adauge un spor de pedeapsa.

De asemenea, reprezentantul DNA a cerut ca Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing sa fie condamnate la plata unei amenzi si publicarea deciziei instantei, precum si retinerea formei agravante a infractiunii de complicitate la santaj in varianta prevazuta de Legea 78/2008 privind combaterea infractiunilor de coruptie.

Procurorul a mai spus ca la acest dosar ar trebui mentinute ca probe interceptarile efectuate cu ajutorul SRI, deoarece avocatii trebuiau sa le conteste in procedura de camera preliminara si nu la acest stadiu al procesului. Mai mult, procurorul a spus ca nu intelege de ce avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghita Mateut, contesta acum interceptarile SRI, de vreme ce intr-un tratat de drept acesta spunea ca SRI si SIE sunt organe de cercetare penala.

Procesul continua cu pledoariile avocatilor, dupa care va urma ultimul cuvant al inculpatilor.

Dan Voiculescu nu este prezent in sala de judecata. El se afla in penitenciar, unde executa o condamnare de 10 ani primita in dosarul ICA, si a refuzat sa fie adus in instanta.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, si Dan Voiculescu au fost trimisi in judecata pe 1 octombrie 2013, fiind acuzati in legatura cu folosirea institutiilor media (televiziuni, publicatii online si scrise) pentru santaj cu scopul obtinerii de foloase materiale ilicite insemnate.

In acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala Serban Pop, Camelia Voiculescu, asociat si administrator al societatilor Antena TV Group, Antena 3 si Intact Production, care este si singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, imputernicit al Intact Publishing, precum si firmele Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing.

Potrivit DNA, in perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat in mod repetat si gradual acte de constrangere asupra administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie.

‘In mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de amenintare cu publicarea, prin intermediul entitatilor media, a unor documente care, in opinia sa, argumentau o pretinsa fapta de coruptie savarsita de partea vatamata, in situatia in care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune apartinand Antena TV Group la un pret dorit de inculpat. Semnarea contractului in conditiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durata de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instantelor, oprirea campaniei media impotriva societatii pe care o reprezenta partea vatamata si a persoanelor din conducerea acelei societati’, sustin procurorii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro