Sari direct la conținut

Procurorul sef al DIICOT: Biroul pentru Terorism, reinfiintat in cadrul Serviciului de Terorism. Exista suspiciuni de finantare a terorismului in Romania

HotNews.ro
Daniel Horodniceanu, Foto: Mediafax
Daniel Horodniceanu, Foto: Mediafax

Daniel Horodniceanu, procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism, a declarat ca exista suspiciuni de finantare a terorismului in Romania, anuntand ca a fost reinfiintat Biroul de Terorism in cadrul DIICOT. „Exista suspiciuni de finantare de terorism inclusiv in Romania”, a afirmat vineri procurorul sef al DIICOT, la Cercul Militar National, unde a participat la prezentarea raportului de activitate pe anul 2015 al Inspectiei Judiciare, potrivit Mediafax.

„DIICOT a reinfiintat Biroul pentru Terorism in cadrul Serviciului de Terorism preexistent si a participat in grupul de lucru pentru modificarea legii 535 pentru prevenirea si combaterea terorismului. Una dintre propunerile noastre a fost introducerea ca infractiune a accesului in mod repetat a site-urilor cu caracter jihadist. Celelalte infractiuni sunt constituriea unui grup infractional specializat pentru infractiunea de terorism si pedepsirea unor infractiuni privind luptatorii straini, pentru ca nu aveam un text de infractiune iar Romania este parte la semnarea conventiei impotriva terorismului a Consiliului Europei din 2005 devenind parte in 2007. A semnat si protocol aditional cred ca acum doua saptamani”, a mai precizat procurorul sef al DIICOT.

Biroul pentru Terorism va fi format din doi procurori, acesta fiind reinfiintat dupa o pauza de doi ani. Ordinul de infiintare a fost trimis la Ministerul Justitiei iar ulterior va ajunge la CSM pentru a fi avizat.

„Romania este parte a Europei si trebuie sa fim pregatiti tot timpul pentru ceea ce e mai rau. Uitati-va nu mai devreme de zilele trecute ce s-a intamplat la Bruxelles , ce s-a intamplat anul trecut in Franta si asa mai departe. Ne vom pregati chiar daca la noi la momentul acesta suntem la nivelul pe care l-a precizat si directorul Serviciului Roman de Informatii”, albastru precaut, a mai precizat Daniel Horodniceanu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro