Sari direct la conținut

Profesoara din Prahova batjocorită de elevi în timpul orei rămâne la catedră. Inspectoratul Școlar Județean: „Nu o putem împiedica”

HotNews.ro
Sala de clasa, Foto: Keung1616 | Dreamstime.com
Sala de clasa, Foto: Keung1616 | Dreamstime.com

În luna aprilie a acestui an, un videoclip în care se observă cum o profesoară este batjocorită și umilită de elevi în timpul orei a făcut înconjurul presei din România. În urma imaginilor, elevii au fost sancționați, iar profesoara a primit calificativul „nesatisfăcător” din partea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Prahova. Cu toate acestea, cadrul didactic se va întoarce la catedră din septembrie, în aceeași școală, la aceleași clase, scrie publicația locală observatorulph.ro.

În imaginile făcute publice în luna aprilie de către presa locală se observă cum, în timpul unei ore de curs de la școala din Pietriceaua, comuna Brebu, din județul Prahova, o profesoară predă și scrie pe tablă, iar doi băieți vin lângă aceasta și mimează, insistent, scene și gesturi sexuale.

La un moment dat, unul dintre băieți se urcă pe un scaun și o apucă pe profesoară de cap. Același băiat vapează, apoi, și îi suflă profesoarei fumul în față. Profesoara pare să nu aibă nicio reacție, râde, încearcă din când în când să se ferească, iar uneori spune „Gata!”. În alt film, care pare realizat la aceeaşi oră, unul dintre elevi îi duce profesoarei la gură degetul mijlociu.

Profesoara rămâne la catedră

Chiar dacă ISJ Prahova i-a acordat calificativul „nesatisfăcător” profesoarei, în urma unei anchete, aceasta se va întoarce la catedră în câteva săptămâni, din septembrie, conform observatorulph.ro.

„În urma anchetei ISJ Prahova, cadrul didactic a primit calificativul „nesatisfăcător”, după inspecție. Mai mult, la nivel de școală, în urma cercetării disciplinare, a primit avertisment scris. Ea a fost obligată să refacă examenului de medicina muncii, dar și testarea psihologică, lucruri pe care le-a refuzat, însă. Va fi monitorizată în continuare, dar, da, din 11 septembrie, aceasta revine la catedră la aceleași clase, în aceeași școală în care s-a petrecut incidentul. Nu o putem împiedica. E titulară de 22 de ani și, din câte am înțeles, când a intrat în învățământ, era un profesor de excepție. Nu știm ce s-a întâmplat pe parcurs”, a spus purtătorul de cuvânt al ISJ Prahova, Aurel Graur, pentru publicația locală.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a anunțat după ce imaginile au devenit publice că s-a stabilit sancţionarea elevilor implicaţi, astfel: cei doi elevi care apar în imagini şi elevul care filmează şi îi instigă au fost sancţionaţi cu „Mustrare scrisă” şi scăderea notei la purtare cu 6 puncte, iar ceilalţi elevi prezenţi în clasă cu „Observaţie scrisă”.

Cadrul didactic, care predă limba engleză, conform presei locale, le-a spus colegilor săi că nu consideră că ceea ce s-a întâmplat este ceva grav. „Doamna profesoară a avut o discuție cu conducerea școlii și dumneaei a considerat că nu s-a întâmplat nimic grav”, a declarat declarat șefa ISJ Prahova, Ilona Rizea, pentru Adevărul, după apariția imaginilor în spațiul public. (FOTO: Dreamstime.com)

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro