Sari direct la conținut

Promisiunea de la miezul nopții: „Dacă România se califică în semifinale mă vopsesc albastru în cap, ca Rațiu”

HotNews.ro
Chiar în primele minute ale zilei de sâmbătă, când România întâlnește Belgia, în studioul ProTV una dintre cele mai acide voci la adresa echipei naționale a declarat că își va vopsi părul. „Mă voi face albastru Sonic, ca Rațiu”, a spus realizatorul Costin Ștucan, un ziarist care a  fost extrem de critic cu echipa națională, de-a lungul anilor. 
Andrei Rațiu este comparat cu Sonic. Foto: Colaj Golazo.ro
Andrei Rațiu este comparat cu Sonic. Foto: Colaj Golazo.ro

România – Belgia se desfășoară sâmbătă, la ora 22, meciul fiind transmis în direct la ProTV și aici, pe HotNews.ro și pe siteul nostru de sport, GOLAZO.ro. Dar, din multe unghiuri, meciul a început mai devreme. 

Emisiunea relaxată a ProTV de după meciuri

După partida Franța – Olanda 0-0, de vineri seara, a urmat la ProTV studioul realizat de jurnaliștii Costin Ștucan și Cătălin Oprișan, unde au fost invitați Florin Răducioiu și Ciprian Marica. Emisiunea dedicată EURO 2024 are un format mai relaxat, în care observațiile tactice sunt împletite cu momente de confesiuni fotbalistice și umor.

Moderatorul principal, Costin Ștucan, este un jurnalist experimentat, acum la siteul iAm Sport și care colaborează cu ProTV pentru realizarea emisiunii de dinainte și de după meciurile de la Euro 2024. 

Un jurnalist critic

Ziarist investigativ și voce critică, Ștucan a fost dintre cei care au amendat sistematic insuccesele echipei naționale, de până la acest turneu final. 

Chiar după meciul nopții de vineri spre sâmbătă, s-a discutat în platoul ProTV despre dificultatea partidei România – Belgia. Va fi mai complicat decât cu Ucraina, au spus-o toți cei prezenți, inclusiv Răducioiu și Marica. Calculele grupei sunt complicate, le aveți aici.

Costin Ștucan a spus: „Bine, uite dacă România se califică în semifinale mă vopsesc albastru în cap, ca Rațiu”. Cătălin Oprișan, colegul său de platou și gazda emisiunii matinale de la radio Kiss FM, a insistat: „Da, te faci Sonic?”. Ștucan a confirmat „Da, mă vopsesc albastru Sonic, ca Rațiu”. 

De ce s-a vopsit Rațiu în albastru

Fundașul dreapta al „naționalei” Andrei Rațiu, 25 de ani, recent transferat în prima ligă spaniolă la Rayo Vallecano, este supranumit „Sonic” de către colegii săi de vestiar. 

Andrei Rațiu. Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Meciul international amical de fotbal dintre Romania si Bulgaria, in pregatirea Euro 2024, desfasurat in Bucuresti, 4 iunie 2024. Inquam Photos / Alex Nicodim

De ce s-a vopsit Rațiu în albastru? Conform „Gazzetta dello Sport”, Andrei Rațiu este supranumit de colegi „Sonic”, de la celebrul personaj de desene animate „Sonic X” (un arici albastru) care avea o viteză supersonică. 

Ștucan a repetat, în emisiune, că promisiunea este serioasă. În noiembrie 2023, când era la GSP, el s-a vopsit în cap roșu după ce promisese că va face acest lucru dacă ”naționala” se califică la turneul final din Germania. 

Costin Ștucan vopsit roșu. Foto: Captură GSP

INTERVIURILE HotNews.ro