Sari direct la conținut

Propanda rusă: doi generali și până la 50 de militari ucraineni, uciși în atacul de la Kramatorsk

HotNews.ro
Salvatorii ucraineni caută printre dărâmăturile pizzeriei Ria din Kramatorsk lovită de rachete rusești, Foto: Narciso Contreras / AFP / Profimedia
Salvatorii ucraineni caută printre dărâmăturile pizzeriei Ria din Kramatorsk lovită de rachete rusești, Foto: Narciso Contreras / AFP / Profimedia

Ministerul rus al Apărării a declarat joi că doi generali și până la 50 de ofițeri militari ucraineni au fost uciși marți în atacul cu rachete în orașul Kramatorsk din estul Ucrainei, a relatat agenția de presă RIA Novosti, citată de Reuters.

Oficialii ucraineni au declarat că 12 persoane au fost ucise și 60 au fost rănite după ce o rachetă rusească a lovit un restaurant aglomerat din oraș marți seara.

Întrebat în legătură cu atacul, Kremlinul a declarat că a atacat doar obiective militare, nu și civile.

Ministerul rus Apărării a declarat că un post de comandă temporar al armatei ucrainene a fost lovit în Kramatorsk.

Pizzeria Ria din Kramatorsk, lovită de o rachetă rusească, era frecventată de jurnalişti şi militari, potrivit AFP, iar printre răniți se numără o scriitoare ucraineancă şi trei personalităţi columbiene.

Celebrul scriitor Hector Abad, politicianul Sergio Jaramillo şi jurnalista Catalina Gomez, corespondenta în Ucraina a cotidianului El Tiempo, au fost răniți uşor, în timp ce mâncau, în restaurant, împreună cu scriitoarea ucraineancă Victoria Amelina.

Președintele Columbiei, Gustavo Petro, a declarat miercuri că țara sa va trimite o notă de protest Rusiei, după ce trei conaționali au fost răniți în urma atacului, potrivit The Moscow Times.

Petro a scris pe Twitter că „Rusia a atacat trei civili columbieni lipsiți de apărare. Procedând astfel, a încălcat protocoalele de război”.

Oraşul Kramatorsk, care se află la aproximativ 30 de kilometri de front, a fost vizat în mai multe rânduri de bombardamente sângeroase de la începutul invaziei ruse.

Urmărește ultimele evoluții din a 491-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro