Sari direct la conținut

Prostituate, droguri și lăutari. Torționarul bătrânilor înfometați din azilele groazei a încasat o avere de la stat și a cheltuit-o pe distracții și imobiliare

HotNews.ro
Cămin varstnici Ilfov, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Cămin varstnici Ilfov, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Noi detalii din referatul de arestare care a dus la liderul grupului care a supus la tratamente inumane zeci de persoane în azilele din Ilfov. Ștefan Godei a fost arestat preventiv 30 de zile.

3,7 milioane de lei a câștigat Ștefan Godei din „azilele groazei”, omul care controla asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” vizată de anchetă, sub coordonarea căruia bătrânii și oamenii cu dizabilități au fost bătuți, lăsați flămânzi, cu bube care au făcut viermi, într-o mizerie inimaginabilă.

Potrivit procurorilor DIICOT, Ștefan Godei cheltuia din banii făcuți pe prostituate, droguri și lăutari, într-o singură noapte cheltuind 5.000 de euro, transmite Digi24.

„Potrivit procesului verbal al organelor de cercetare penală din 22.06.2023 au mai reieșit date potrivit cărora Godei Ștefan Cristian dispune de sume de bani însemnate pe care le cheltuiește pentru a apela periodic la serviciile unor prostituate, pentru a își procura droguri sau sume pe care le oferă la lăutari, sens în care potrivit discuțiilor avute de acesta în seara de 26-27.05.2023, a cheltuit pentru o singură astfel de serie de distracții, într-o noapte, suma de 25.000 de lei”, se arată în referatul procurorilor.

Direcțiile de Asistență Socială, printre care cele din Ilfov, Sector 3 și Sector 6, au fost stoarse de aproape 4 milioane de lei, bani care trebuiau să fie folosiți pentru îngrijirea și mâncarea beneficiarilor din centrele pe care le controla, însă procurorii au stabilit că oamenii au îndurat condiții inimaginabile.

Godei a mai investit banii în imobiliare, în Capitală și în județul Ialomița.

Alți bani mergeau în investiții imobiliare. „Totodată s-a stabilit că acesta și-a construit recent o casă de locuit pe str. (…), sector 1, București și deține un teren agricol de 1,5 ha în sat (…), com. (…), jud. Ialomița”, potrivit aceleiași surse.

Anchetatorii au stabilit că în perioada noiembrie 2021 – iunie 2023, grupul infracțional organizat condus de Godei a încasat 3.763.869 de lei, iar cele mai mari sume au provenit de la DGASPC Sector 3 (2.550.574 lei) și DGASPC Ilfov (1.178.233 lei).

Godei conducea Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz”, prin care controla afacerea prin care înfometea oamenii pentru a face un profit uriaș, unde a fost vicepreședintra consiliera Gabrielei Firea, Ligia Gheorghe (fostă Enache).

Ligia Enache a susținut că l-a ajutat pe Godei să înființeze asociația, însă ea nu a pare ca membru fondator, și că și-a dat demis în 2022, dar o schimbare în statutul asociației s-a făcut în 2023.

Ligia Gheorghe a fost citată ca martor și vineri s-a autosuspendat din funcția de consilier pe care o deține la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, condus de Gabrile Firea, cu care a lucrat foarte mulți ani pe vremea când Firea lucra la Intact Media Group, care controlează Antenele.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro