Sari direct la conținut

Protest al angajaților Caselor județene de Asigurări de Sănătate: Se protestează atât în birouri, cât și în fața instituțiilor / Pe durata protestului se asigură doar urgențele

HotNews.ro
Sediul CNAS, Foto: AGERPRES
Sediul CNAS, Foto: AGERPRES

​Angajații Caselor judeţene de Asigurări de Sănătate protestează, miercuri, fie în birouri, prin întreruperea lucrului, fie în faţa instituţiilor. Pe durata protestului se asigură doar urgenţele.

„Protestele angajaţilor din cadrul CNAS/ CAS judeţene se desfăşoară în toate judeţele ţării. Protestul a început de joi, 2 noiembrie şi continuă pe perioadă nedeterminată. La acest moment, în toate judeţele ţării, angajaţii protestează fie în birouri prin întreruperea lucrului, fie în faţa instituţiilor”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Blocului Naţional Sindical, citați de News.ro.

Potrivit acestora, pe perioada protestului, angajaţii Casei asigură doar urgenţele între orele 08.00-09.00 şi 16.00-17.00, precum: serviciile pentru duplicarea cardurilor de sănătate, aprobări pentru aparate de oxigen, stome sau servicii necesare gravidelor ori persoanelor cu dizabilităţi.

Protestul este generalizat, pe perioadă nedeterminată şi este generat de „lipsa dialogului social, nerezolvarea problemelor din sistem, dar şi de faptul că salariile nu au mai crescut din anul 2018”, potrivit sindicaliștilor.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro