Sari direct la conținut

PSD: CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii Dianei Șoșoacă

HotNews.ro
Sigla PSD, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Sigla PSD, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea


Partidul Social Democrat a transmis, sâmbătă seară, că „susține la nivel de principiu care stă la baza democrației că orice persoană are dreptul de a alege și de a fi aleasă și că o competiție electorală trebuie decisă prin vot popular la urne”, Partidul condus de Marcel Ciolacu mai spune că CCR trebuie să explice motivele deciziei de a-i anula candidatura Dianei Șoșoacă.

Votul cetățenilor este suveran într-o democrație, iar Partidul Social Democrat a respectat întotdeauna ceea ce au decis oamenii în mod democratic. Prin urmare, Curtea Constituțională trebuie să explice rapid care au fost motivele pentru care au respins candidatura doamnei Diana Șoșoacă. Sperăm că CCR a avut motive temeinice să ia o astfel de decizie, iar argumentele prezentate vor fi puternice”, a transmis PSD printr-un comunicat de presă.

PSD mai susține că partidele sau candidați la președinție care acuză intruziuni politice în deciziile CCR „manifestă un profund dispreț față de ordinea constituțională și statul de drept din România”: „Este rușinos să arunci în spațiul public acuzații politice care demonstrează doar slaba capacitate de înțelegere a mecanismelor democratice într-un stat de drept și un comportament periculos în eventualitatea ocupării unor funcții de înaltă demnitate publică”.

„Statul de drept din România și independența justiției nu pot fi tranzacționate în funcție de interesele politice electorale de moment. În plus, PSD atrage atenția colegilor de Coaliție că au ministrul Justiției care trebuie să vegheze la apărarea ordinii de drept și a drepturilor și libertăților cetățenești”, adaugă PSD.

Judecătorii CCR au invalidat sâmbătă decizia Biroului Electoral Central privind candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Curtea a admis, astfel, două contestaţii privind candidatura Dianei Şoşoacă. Ea acuză că scoaterea sa din cursă s-a făcut „în folosul liderului AUR, George Simion, care are astfel șanse mai mari să intre în turul al doilea, iar Marcel Ciolacu ar avea un adversar mai accesibil în finala prezidențială”.

CITEȘTE ȘI:

INTERVIURILE HotNews.ro