Sari direct la conținut

PSD vrea noi modificări la ordonanța pe energie: Plafonarea prețurilor să se raporteze la consumul curent și nu la anul 2021

HotNews.ro
Liderii Coalitiei - Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si Kelemen Hunor, Foto: AGERPRES
Liderii Coalitiei - Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu si Kelemen Hunor, Foto: AGERPRES

Social-democrații vor din nou modificarea ordonanței privind plafonarea prețurilor la energie . Mai exact, PSD va depune un amendament în Parlament prin care plafonarea preţurilor la energie să se raporteze la consumul curent şi nu la anul 2021 așa cum prevede în prezent ordonanța.

Amendamentul PSD prevede ca pragurile maxime de consum pentru care se acordă compensări, respectiv de 100 și 300 kWh/lună, să se raporteze la consumul curent și nu la media lunară din anul 2021, cum este forma actuală a OUG 119/2022.

Social-democrații susțin că o astfel de modificare a legii „va stimula cetățenii să facă economie la energie electrică, ceea ce va sprijini efortul României de a-și reduce consumul național cu 10%, conform obiectivelor stabilite de Comisia Europeană”.

Ordonanța 119/2022 care reglementează și plafonează prețurile la energie a intrat săptămâna trecută în dezbaterea comisiilor de specialitatea din Senat. La dezbaterea generală din cadrul comisiilor de specialitate social-democrații au depus o serie de amendamente printre care se includ în categoria beneficiarilor de prețuri plafonate la energie și cultele religioase, industria farma și transportul public.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro