Sari direct la conținut

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe oferă o perspectivă rară asupra ultimelor săptămâni: „A fost foarte greu”

HotNews.ro
Karine Jean-Pierre, Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia
Karine Jean-Pierre, Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

De la ritmul agitat al unei campanii electorale la o atmosferă de sfârșit de mandat în decurs de câteva zile: ultimele săptămâni au fost dificile pentru personalul Casei Albe, a mărturisit joi purtătoarea de cuvânt Karine Jean-Pierre, într-o rară relatare personală, potrivit AFP.

„Voi fi foarte sinceră. A fost greu. A fost foarte greu”, a povestit ea, vizibil emoționată, când a fost întrebată de jurnaliști în timpul briefingului de presă zilnic.

„Când faci această muncă, crezi în ceea ce faci, crezi în conducerea persoanei pentru care lucrezi, acea persoană fiind Joe Biden”, a explicat ea.

Trei săptămâni și jumătate au trecut între dezbaterea eșuată dintre Joe Biden și Donald Trump din 27 iunie și anunțul președintelui că renunță definitiv la candidatura pentru un al doilea mandat.

„Au fost câteva săptămâni dificile, dar suntem foarte mândri de ceea ce am reușit să realizăm. Și acum mai sunt șase luni” din președinția Biden, a adăugat Karine Jean-Pierre.

„Sunt emoționată”, a recunoscut ea, descriind o muncă care nu se oprește niciodată, lăsând puțin timp pentru somn sau viață de familie. Râzând uneori, ea a schițat liniile generale ale vieții sale de zi cu zi de la preluarea funcției în mai 2022.

Dar „o faci pentru că crezi (în această) muncă. (…) Sper și cred că oamenii care fac această muncă cred că vor îmbunătăți viața oamenilor”, a adăugat ea.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a descris, de asemenea, „momentul foarte frumos” care a urmat discursului solemn al lui Joe Biden de miercuri seara, în timpul căruia acesta le-a explicat americanilor motivele retragerii sale.

„Președintele a mers în Grădina Rozelor de la Casa Albă. Sute de membri ai personalului îl aclamau, foarte mândri că au făcut parte din această administrație, pentru mulți dintre noi de la început, aproape patru ani”, a povestit ea.

Karine Jean-Pierre a adăugat că „el a mulțumit, de asemenea, personalului. El știe cât de dificil a fost, nu numai în ultimii trei ani și jumătate, ci mai ales în ultimele săptămâni”.

Această renunțare este, în opinia sa, „un act altruist, ceva ce foarte puțini politicieni ar face”.

INTERVIURILE HotNews.ro