Sari direct la conținut

Putin amenință iar cu armele nucleare: „Din nu știu ce motiv, Occidentul crede că Rusia nu le va folosi niciodată”

HotNews.ro
Vladimir Putin, Foto: Pavel Bednyakov / AP / Profimedia
Vladimir Putin, Foto: Pavel Bednyakov / AP / Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin, întrebat miercuri despre riscurile unui război nuclear, în contextul războiului în curs din Ucraina, a avertizat din nou Occidentul că Rusia și-ar putea folosi toate mijloacele disponibile pentru a se apăra dacă suveranitatea sau integritatea sa teritorială ar fi amenințate, transmite Reuters.

Putin a declarat că Occidentul a acuzat în mod repetat Rusia că „agită sabia nucleară”, dar a spus că acest lucru „este greșit” și a indicat că Statele Unite au fost cele care au folosit arme nucleare împotriva Japoniei în cel de-al Doilea Război Mondial.

Adresându-se miercuri, în cadrul forumului economic de la Sankt Petersburg, reprezentanților agențiilor internaționale de presă, Putin a subliniat că doctrina nucleară a Rusiei permite ca astfel de arme să fie folosite ca răspuns la o serie de amenințări.

„Dintr-un oarecare motiv, Occidentul crede că Rusia nu le va folosi niciodată”, a afirmat Putin.

„Avem o doctrină nucleară, uitați-vă ce scrie în ea. Dacă acțiunile cuiva ne amenință suveranitatea și integritatea teritorială, considerăm că este posibil să folosim toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. Acest lucru nu trebuie tratat cu ușurință, superficial”, a avertizat liderul de la Kremlin.

Citește și:

___

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro