Sari direct la conținut

Radu Hossu, despre candidatul USR la prezidențiale: „Să luăm în considerare personalități din exteriorul partidului”

HotNews.ro
Radu Hossu (Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim)
Radu Hossu (Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim)

Radu Hossu, candidat la şefia USR, a declarat joi despre conducerea colectivă a partidului că a îndepărtat electoratul de formaţiune şi dorinţa sa este să se întoarcă la electorat. Potrivit lui Hossu, candidatul la prezidenţiale trebuie ales prin dezbatere internă şi ar trebui să se ia în considerare şi personalităţi din exteriorul USR, transmite News.ro.

Radu Hossu, candidat la şefia USR, a declarat joi în emisiunea România Politică de la Prima News că „USR s-a îndepărtat total, în ultimii ani, de ceea ce a fost când a apărut această mişcare”.

„În acest moment, conducerea colectivă a USR, fie că e vorba despre preşedinte şi Biroul Naţional (..) au îndepărtat electoratul de formaţiune şi dorinţa mea este să ne întoarcem la electoratul nostru, este obligatoriu”, a arătat Hossu.

„E nevoie de oameni serioşi în politică. Dan Barna vine la o zi după ce am pierdut alegerile europarlamentare absolut ruşinos, cu un scor de 8%, şi zice că vom învinge la parlamentare. Aşa ceva nu se poate”, a mai arătat Radu Hossu.

Candidatul la şefia USR a mai declarat că a avut o discuţie cu Cristian Seidler. „Am spus clar, în această campanie nu va fi cu sânge pe pereţi”, a afirmat el despre campania pentru şefia partidului. „USR-ul trebuie să fie, într-adevăr, o putere în opoziţie în acest moment, o contrapondere la PSD şi PNL”, crede Hossu.

Radu Hossu a mai spus că nu va candida la preşedinţia ţării dacă va câștiga președinția USR, iar pentru candidatul la alegerile prezidenţiale ar trebui să existe o dezbatere în interiorul partidului.

„Trebuie să luăm în considerare şi personalităţi din exteriorul USR-ului, nu doar din interior, trebuie să le verificăm cu instrumente sociologice, printr-o dezbatere cu membri şi astfel să luăm decizia. Altfel, doar aşa, din pix, să spunem că ăla e bun şi ăla nu, mi se pare că este o politică neserioasă”, a completat Radu Hossu.

INTERVIURILE HotNews.ro