Sari direct la conținut

Rafael Nadal, în sferturi la ATP Bastad. Cine îi va fi adversar

HotNews.ro
Rafael Nadal, în sferturi la ATP Bastad. Cine îi va fi adversar
Rafael Nadal Foto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, fost număr 1 mondial, s-a calificat joi în sferturile de finală ale turneului ATP 250 pe zgură de la Bastad (Suedia) după ce a trecut de britanicul Cameron Norrie la capătul a două seturi simetrice, 6-4, 6-4.

Rafael Nadal este acum pe locul 261 în clasamentul ATP, în timp ce Cameron Norrie, locul 42 ATP, a fost cap de serie numărul 5 la Bastad, notează Agerpres.

În sferturi, Nadal va primi replica argentinianului Mariano Navone, locul 36 ATP și cap de serie numărul 4.

În optimi, Mariano Navone a trecut joi de un jucător cu un nume de familie foarte asemănător cu al spaniolului, indianul Sumit Nagal (68 ATP), pe care l-a învins cu 6-4, 6-2.

Joi, Nadal şi norvegianul Casper Ruud, asociaţi pentru prima oară, s-au calificat în semifinale în proba de dublu din cadrul acestui turneu, după ce au trecut în sferturi de perechea franco-rusă Theo Arribage/Roman Safiulin, cu 6-4, 3-6, 12/10.

Nadal nu mai jucase de la Roland Garros

Nadal, în vârstă de 38 de ani, cu 22 de titluri de Grand Slam, nu mai jucase niciun meci înainte de acest turneu de când a fost eliminat în primul tur la Roland Garros de viitorul finalist Alexander Zverev.

Spaniolul, care a revenit în competiţie la jumătatea lui aprilie, după aproape 16 luni în care nu a jucat din cauza accidentărilor, a declarat forfait pentru turneul pe iarbă de la Wimbledon, preferând să se concentreze pe turneul olimpic din capitala Franţei (27 iulie – 4 august).

În sferturile probei de simplu a acces joi şi kazahul Timofei Skatov, care l-a eliminat surprinzător pe olandezul Tallon Griekspoor, cap de serie numărul 3, după trei seturi, 1-6, 6-3, 6-4.

INTERVIURILE HotNews.ro