Sari direct la conținut

Rafila: Formularul de localizare a pasagerului, implementat până în 20 decembrie în România. Va deveni obligatoriu în UE / Ce este PLF

HotNews.ro
Terminal Aeroport Otopeni, Foto: Agerpres
Terminal Aeroport Otopeni, Foto: Agerpres

Formularul de localizare a pasagerului – Passenger Locator Form (PLF) – va fi operaționalizat în România până în 20 decembrie, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. PLF va trebui completat de către cei care sosesc în România. Acest formular este implementat deja în mai multe state europene, fiind folosit, de exemplu, de românii care au mers în această vară în vacanță în Grecia, și va deveni obligatoriu în Uniunea Europeană.

Rafila a spus, la începutul ședinței de guvern, că marţi a fost reuniunea miniştrilor sănătății din statele UE și că, „dincolo de îngrijorarea privind varianta Omicron”, s-a discutat despre introducerea obligatorie de către toate țările membre a formularului de localizare a pasagerilor.

El a afirmat că în România PLF va fi operaţionalizat până în 20 decembrie. Formularul de localizare a pasagerului va trebui completat de către toate persoanele care vin în România.

Ce este Passenger Locator Form (PLF)

Formularul de localizare a pasagerului – Passenger Locator Form (PLF) – a fost implementat în mai multe state europene, fiind folosit, de exemplu, de românii care au mers în această vară în vacanță în Grecia sau în Italia.

Formularele de localizare a pasagerilor (PLF) sunt folosite de autoritățile de sănătate publică pentru a facilita urmărirea contactelor în cazul în care călătorii sunt expuși COVID în timpul călătoriei lor cu avionul, cu trenul, cu vaporul, cu autobuzul sau cu mașina personală, conform platformei euplf.eu. Informațiile pe care călătorii le completează în acest document pot fi folosite de autoritățile de sănătate publică din țările de destinație pentru a-i contacta rapid.

Țările care implementează acum PLF permit prezentarea acestui document atât pe hârtie, cât și în format digital, prin utilizarea unui formular digital unic european de localizare a pasagerilor (EU digital Passenger Locator Form – dPLF).

Cum se procedează?

  • Trebuie selectată ţara de destinaţie şi mijlocul de transport cu care veţi călători. În funcţie de răspuns, pentru ţările care au propriul sistem PLF, site-ul PLF european vă redirecţionează către site-ul naţional. Este necesară înregistrarea cu o adresă de e-mail şi cu o parolă valide, după care veţi primi un e-mail de confirmare la adresa de e-mail furnizată.

Ce date trebuie completate în PLF

  • Informații despre mijlocul de transport și călătorie
  • Informatii personale
  • Informatii de contact
  • Informații despre adresa permanentă
  • Cazare anterioară
  • Adresă temporară
  • Însoțitori de călătorie
  • Persoane de contact în caz de urgență
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro