Sari direct la conținut

Rafila, la semnarea contractului pentru lucrările de la Spitalul Regional Craiova, promis de PSD din anul 2016: „Nu mai facem promisiuni, ci le îndeplinim”

HotNews.ro
Spitalul regional din Craiova, Foto: Ministerul Sanatatii
Spitalul regional din Craiova, Foto: Ministerul Sanatatii

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, marţi, la semnarea contractului pentru lucrările principale de la Spitalul Regional Craiova, că autorităţile „nu mai fac promisiuni, ci le îndeplinesc” şi „se construiesc spitale în România”.

Alexandru Rafila a fost prezent, marţi, la ceremonia de semnare a contractului pentru lucrările principale de la Spitalul Regional de Urgenţă Craiova.

„Mesajul pe care îl transmitem cu această ocazie este că nu mai facem promisiuni, ci le îndeplinim, construim spitale în România, spitale regionale de urgenţă se construiesc, spitalele de mari arşi din România se construiesc, spitale din PNRR se construiesc, iar lucrul ăsta va schimba într-un timp nu foarte îndelungat faţa sistemului de sănătate, accesul la servicii de sănătate este esenţial”, a afirmat ministrul Sănătăţii, citat de News.ro.

„Au fost multe întârzieri de la guvernele anterioare care au făcut tot felul de strategii. Probabil acest spital ar fi trebuit să fie terminat până la acest moment”, a susținut primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu.

Construcția spitalelor regionale – Iași, Cluj și Craiova – a fost promisă încă din anul 2016, în programul de guvernare al PSD din campania electorală de la acea vreme.

Spital de peste 200.000 de metri pătraţi, cu 20 de săli de operaţie

Ministrul Sănătății spune că Spitalul Regional din Craiova va fi o clădire complexă şi din punctul de vedere al serviciilor medicale pe care le poate oferi. Unitatea medicală va avea peste 200.000 de metri pătraţi şi 20 de săli de operaţie, a precizat el.

„Partea de resursă umană calificată care urmează să lucreze în aceste instituţii medicale este esenţială, iar Craiova, prin faptul că este un centru universitar puternic medical, are Universitate de Medicină şi Farmacie recunoscută la nivel naţional şi internaţional, reprezintă garanţia că aceste noi clădiri care însumează peste 200.000 de metri pătraţi, 20 de săli de operaţie, o clădire extrem de complexă, nu discutăm doar de valoarea în bani, ci discutăm şi despre complexitatea ei din punctul de vedere al serviciilor medicale pe care le poate oferi”, spune Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a adăugat că îşi doreşte ca până la jumătatea acestui an să semneze contracte similare şi pentru spitalele regionale de la Iaşi şi Cluj.

La rândul său, primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat, marţi, că au fost multe întârzieri ale guvernelor anterioare în legătură cu acest proiect.

”Au fost multe întârzieri de la guvernele anterioare care au făcut tot felul de strategii. Probabil acest spital ar fi trebuit să fie terminat până la acest moment, dar de la venirea Guvernului Cioloş în 2016 practic această investiţie fusese aproape blocată. De ce? Pentru că s-a mai comandat un studiu care trebuia să spună că este nevoie de acest spital. Asta era tema principală a studiului. (…) Vestea extraordinară este că astăzi se semnează al doilea contract de lucrări, în valoare de 400 de milioane de euro”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

INTERVIURILE HotNews.ro