Sari direct la conținut

Raport la UE privind presupusele stenograme PSD

Şeful Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti, Jonathan Scheele, a anunţat că-i va informa pe oficialii de Bruxelles in legătură cu scandalul presupuselor stenograme de la şedintele conducerii PSD, apărute pe internet.

Jonathan Scheele a spus că este firesc ca Uniunea Europeană să fie preocupată de ceea ce se intamplă in Romania in timpul campaniei electorale.

Oficialul UE a precizat că raportul privind stenogramele va fi strict factual şi că nu poate prezice care ar urma să fie efectul raportului.

Şi Alianţa PNL – PD a comentat oficial conţinutul presupuselor stenograme ale PSD, publicate pe o pagină de Internet, care a fost blocată la scurt timp după aceea.

Călin Popescu Tăriceanu, desemnat de Alianţa PNL-PD pentru postul de prim ministru, susţine că documentele ar fi de fapt o imagine crudă a anului 2004 in Romania şi ar dovedi că PSD vrea să controleze Romania in cele mai mici amănunte.

Călin Popescu Tăriceanu este candidatul PNL-PD la funcţia de premier

“Una din declaraţiile care sintetizează stenogramele este ‘poporul va fi făcut să vrea ce vrea PSD-ul’şi aceasta este dovada că partidul de guvernămant vrea să controleze toate instituţiile statului”- a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderii Alianţei pornesc de la premisa că stenogramele sunt autentice, deşi nu au furnizat nici o dovadă.

Dacă justiţia nu va acţiona – mai spune Călin Popescu Tăriceanu – Alianţa işi rezervă dreptul de a atenţiona forurile Uniunii Europene.

Autenticitatea stenogramelor e negată de liderii PSD.

Purtătorul de cuvant al PSD, Titus Corlăţean, a declarat că se increde in obiectivitatea cu care vor fi intocmite rapoartele Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti legate de scandalul stenogramelor.

Stenogramele

Este vorba de 28 de documente, apropape 1500 de pagini, despre care se spune că ar fi stenograme originale din şedinţele PSD de la Delegaţia Permanentă.

Documentele au apărut pe internet cu numai o săptămană inainte de alegeri.

Autorii paginii de internet www.istorie.info nu şi-au dezvăluit identitatea şi nici nu au fost descoperiţi.

Presupusele stenograme PSD dezvăluie, printre altele modul in care partidul de guvernămant şi-ar fi subordonat instituţiile statului şi şi-ar fi exercitat influenţa asupra justiţiei.

Sunt prezentate posibile strategii de atragere a voturilor şi de control asupra instituţiilor de presă.

După mai multe ezitări, reprezentanţii PSD prin vocea vicepreşedintelui Octav Cozmancă au negat autenticitatea unor astfel de documente.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro