Sari direct la conținut

Reacția Jandarmeriei după acuzațiile lui Clotilde Armand: Informaţia este complet falsă

HotNews.ro
Jandarmeria Română. Foto: Agerpres
Jandarmeria Română. Foto: Agerpres

Jandarmeria Bucureşti a respins, luni, afirmaţiile primarului în exercițiu Sectorului 1, Clotilde Armand, potrivit căreia angajaţii instituţiei ar prelua saci cu voturi pentru a le distruge, catalogând informația ca fiind „complet falsă”.

„În legătură cu afirmaţiile apărute în spaţiul public, prin care un candidat la Primăria Sectorului 1 acuză că «Jandarmeria ridică, în scopul distrugerii, sacii cu voturi din Piaţa Amzei, de la Biroul Electoral al Sectorul 1», precizăm că această informaţie este complet falsă”, a transmis, luni, Jandarmeria Capitalei, citată de News.ro.

Sursa citată a rpecizat că Jandarmeria Capitalei nu gestionează, sub nicio formă, materiale electorale.

„Totodată, unitatea noastră, prin atribuţiile specifice şi în conformitate cu prevederile Legii nr. 33 din 2007 (republicată) privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările şi completările ulterioare şi ale HG nr. 947 din 2004 privind stabilirea duratei şi condiţiilor de păstrare a materialelor necesare votării, asigură paza transporturilor materialelor electorale, acestea fiind efectuate cu autovehicule care nu aparţin Jandarmeriei Române”, a mai transmis instituţia.

Jandarmeria București precizează că, potrivit Statutului său, instituția este apolitică şi nu desfăşoară activităţi electorale.

„Nu în ultimul rând, subliniem faptul că persoanele care manipulează sacii, evidenţiate în filmarea efectuată în zona Biroului Electoral al Sectorului 1, nu sunt angajaţi ai Jandarmeriei Române”, a mai transmis sursa citată.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, care îşi dispută funcţia cu candidatul PSD-PNL George Tuţă, acesta proclamându-şi deja victoria, a afirmat luni că liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice şi să distrugă sacii cu voturi din Piaţa Amzei de la Biroul Electoral al Sectorului 1, concluzia sa fiind că „ce face acest guvern este un atentat la democraţie şi la valorile statului de drept”.

INTERVIURILE HotNews.ro