Sari direct la conținut

Reacția Kremlinului după ce programul Kaspersky a fost interzis în SUA

HotNews.ro
Reacția Kremlinului după ce programul Kaspersky a fost interzis în SUA
Discurs al președintelui Vladimir Putin urmărit pe un laptop (FOTO: Adrien Fillon / Zuma Press / Profimedia)

Kremlinul a reacționat vineri față de decizia administrației președintelui Joe Biden de a interzice programul antivirus Kaspersky în Statele Unite, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin spunând că mutarea este una „tipică” pentru Washington, potrivit Reuters.

Administrația Biden a anunțat joi că va interzice vânzarea în SUA a programului antivirus produs de compania rusească Kaspersky Lab, afirmând că influența Kremlinului asupra acesteia reprezintă un risc semnificativ de securitate.

Secretarul american al comerțului Gina Raimondo, care a făcut anunțul privind interdicția, le-a spus reporterilor că „Rusia a arătat că are capacitatea și (…) intenția de a exploata companii rusești precum Kaspersky pentru a colecta și folosi ca armă informațiile private ale americanilor”.

Comentând vineri anunțul părții americane, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a spus că firma rusească este una „foarte competitivă” pe piețele internaționale și că decizia Washingtonului de a interzice vânzarea în SUA a antivirusului său reprezintă „tehnica favorită a competiției neloiale din Statele Unite”.

Kaspersky Lab, care a declarat că va analiza opțiunile juridice pe care le are pentru a încerca să își mențină operațiunile din SUA, a transmis acum că crede că decizia administrației Biden nu se bazează pe o „evaluare temeinică a integrității produselor și serviciilor Kaspersky”.

Compania rusească a declarat de asemenea că activitățile sale nu amenință în vreun fel interesele de securitate ale SUA și a subliniat că este o companie privată, fără legături cu guvernul rus.

INTERVIURILE HotNews.ro