Sari direct la conținut

Reacția Kremlinului la acordarea statutului de ţară-candidată la UE Ucrainei: Au loc mai multe transformări, pe care bineînţeles le urmărim îndeaproape

HotNews.ro
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

Kremlinul a reacţionat cu prudenţă la pasul făcut de Ucraina spre aderarea la Uniunea Europeană, după ce Comisia Europeană a recomandat ca ţara să primească statutul de candidată, relatează vineri agenția DPA, citată de Agerpres.

„Au loc mai multe transformări, pe care bineînţeles le urmărim foarte îndeaproape”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei ruse Interfax.

El a spus că Moscova este conştientă de „întărirea componentei de apărare a Uniunii Europene”.

Moscova a acuzat în trecut UE că se transformă dintr-o alianţă economică într-o „actor militant agresiv”.

Vineri, după ce executivul UE a anunţat că recomandă ca Ucrainei să i se acorde statutul de ţară candidată, Volodimir Zelenski a spus că acest lucru va ajuta Kievul să învingă Rusia.

„Este primul pas pe calea către aderare la UE, care va aduce cu siguranţă victoria noastră mai aproape. Recunoscător lui @vonderleyen şi fiecărui membru UE pentru o decizie istorică”, a postat Zelenski pe Twitter.

De asemenea, a mai precizat el, se aşteaptă ca liderii UE să aprobe propunerea la summitul Consiliului European de săptămâna viitoare.

___

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro