Sari direct la conținut

Reacția lui Mircea Geoană în fața dezvăluirilor privind plagiatul din teza de doctorat: „N-am niciun fel de problemă în clipa în care e ceva care e demonstrat că e în afară normelor academice de atunci”

HotNews.ro
Reacția lui Mircea Geoană în fața dezvăluirilor privind plagiatul din teza de doctorat: „N-am niciun fel de problemă în clipa în care e ceva care e demonstrat că e în afară normelor academice de atunci”
Mircea Geoană/Profimedia

Într- reacție pentru PressOne, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană a spus că  nu a făcut „absolut nimic în afară a regulilor din vremea respectivă”.

Mircea Geoană a comentat dezvăluirile privind faptul că a plagiat în teza sa de doctorat din discursurile foștilor președinți americani Bill Clinton și George W. Bush. În investigația prezentată luni de PressOne, Geoană susține că „ceea ce am făcut eu cu teza mea de doctorat a fost făcut absolut onest și nu mă simt cu absolut nimic în afară a regulilor din vremea respectivă. Acum…dacă s-au schimbat regulile între timp, e altceva”.

Jurnalista Emilia Șercan, autoarea investigației, i-a spus lui Geoană că originalitatea unei teze era o cerință atunci când și-a susținut doctoratul, condiție care nu s-a schimbat între timp. Geoană a răspuns că a muncit serios la teză. 

„Nu, nu, și nu spun că ar fi de bine să se schimbe. Și că asta e, de fapt, esența unei chestiuni de genul ăsta. Dar toată munca [mea] a fost făcută serios și n-am niciun fel de… Pe ceea ce înseamnă plagiat, eu sunt mult mai aproape de opiniile dumneavoastră, decât de alții.”

Apoi a spus că nu are nicio problemă dacă se va demonstra că sunt probleme cu teza sa de doctorat.

„N-am niciun fel de problemă în clipa în care e ceva care e demonstrat că e în afară normelor, să zic, academice de atunci. N-am nicio fel de problemă, sunt absolut pe linie cu dumneavoastră și cu orice altcineva care face asta de o manieră, cum să zic, echilibrată și obiectivă”.

Mircea Geoană a plagiat prin traducere, fără vreun fel de atribuire și fără ghilimele, zeci de pagini din rapoartele anuale prezentate Congresului SUA de președinții americani Bill Clinton și George W. Bush, dezvăluie jurnalista Emilia Șercan într-o investigație publicată luni în PressOne.

INTERVIURILE HotNews.ro