Sari direct la conținut

Reacția lui Simion după ce Șoșoacă a fost scoasă din cursa pentru Cotroceni: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales

HotNews.ro
George Simion la o manifestație AUR, Foto: Inquam Photos / George Călin
George Simion la o manifestație AUR, Foto: Inquam Photos / George Călin

Liderul AUR, George Simion, spune că nicio instituție nu îi poate lua unei persoane dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Candidatul AUR la prezidențiale comentează astfel decizia prin care Curtea Constituționaă a anulat candidatura Dianei Șoșoacă în cursa pentru Cotroceni.

„Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept. Aștept motivarea CCR pentru o decizie fără precedent”, a reacționat Simion pe Facebook.

El susține că se așteaptă ca în zilele următoare” să pățească același lucru: „Sistemul lui Werner vrea “stabilitate” cu orice preț”.

Amintim că sâmbătă seară Curtea Constituțională a admis două contestații la candidatura Dianei Șoșoacă, iar astfel aceasta nu mai poate candida la alegerile prezidențiale. Șoșoacă nu are nicio cale de atac la decizia CCR.

„Ordinul a venit de la Marcel Ciolacu și de serviciile secrete române”, a acuzat Diana Șoșoacă.

Ea a susținut că scoaterea sa din cursă s-a făcut în folosul președintelui AUR, George Simion, care are astfel șanse mai mari să intre în turul II, caz în care Marcel Ciolacu ar avea un adversar mai accesibil în finala prezidențială.

INTERVIURILE HotNews.ro