Sari direct la conținut

Reacția Ucrainei după ce fiica ideologului lui Putin ar fi murit într-un atentat

HotNews.ro
Mihailo Podolyak, Foto: Yasin AKGUL / AFP / Profimedia
Mihailo Podolyak, Foto: Yasin AKGUL / AFP / Profimedia

Șeful biroului prezidențial, Mihailo Podoliak, a declarat că Ucraina nu este implicată în explozia mașinii în care se afla Daria Dughina, fiica ideologului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin – considerat un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit Ukrainska Pravda.

„Ucraina nu are absolut nimic de-a face cu atacul de ieri, pentru că nu suntem o putere criminală precum Federația Rusă, cu atât mai puțin un stat terorist”, a declarat Mihailo Podoliak la o televiziune ucraineană.

Podoliak a apreciat în schimb că Rusia a început ”să se dezintegreze intern” şi că mai multe grupuri politice încep să se confrunte într-o luptă pentru putere.

Ca parte a acestei redistribuiri ideologice, creşte ”presiunea informaţională” asupra societăţii şi războiul din Ucraina este folosit drept portiţă de scăpare, în timp ce sectoarele naţionaliste se radicalizează tot mai mult, a susţinut Podoliak, notează EFE și Agerpres.

Daria Dughina, fiica ideologului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin – considerat un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi susţinător al ideii că Rusia trebuie ”să absoarbă” Ucraina – a fost ucisă sâmbătă seara în maşina în care se afla, într-un presupus atentat cu bombă, la periferia Moscovei, au anunţat duminică Comitetul de Investigaţii al Rusiei, relatează Agerpres, citând agenţiile internaţionale de ştiri.

––––-

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro